23.5.2018 klo 16:48
Uutinen

Yrittäjäkysely: yrittäjät aiempaa tyytyväisempiä kotikuntansa toimintaan

Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaariin Tampereella osallistuu 1200 kunnanjohtajaa, kuntien johtavaa luottamushenkilöä ja yrittäjävaikuttajaa kaikkialta Suomesta. Seminaarissa tänään julkistettu elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 kertoo, että yrittäjät ovat aiempaa tyytyväisempiä kotikuntansa toimintaan. Kaikilla osa-alueilla yrittäjien arviot ovat parantuneet edellisestä, kaksi vuotta sitten tehdystä kyselystä.

Maakunnista Pohjois-Karjalassa yrittäjät olivat tyytyväisimpiä kuntien toimintaan. Parhaat yrittäjäkunnat ovat Seinäjoki, Lieto ja Muurame. Helsingin osalta yritysten arviot paranivat hieman kahden vuoden takaisesta.

– Yrittäjät pitävät edelleenkin kaupungin elinkeinopolitiikassa ylivoimaisesti tärkeimpänä osa-alueena kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyttä, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

Helsinkiläiset vastaajat antoivat parhaat arviot mittariston osa-alueista kaupungin koulutukselle ja osaamiselle, viestinnälle ja tiedottamiselle sekä elinkeinopolitiikalle ja resursseille. Kriittisimpiä oltiin kunnan hankintapolitiikan suhteen. Vastaavat vahvuudet ja heikkoudet nousivat esiin koko maan yhteistuloksissa.

– Helsinkiläiset yritykset pitävät kaupungin hankintapolitiikkaa tärkeänä toiminta-alueena. Vastaajien kokemuksen mukaan hankintapolitiikassa on kuitenkin kaupungissa eniten kehitettävää, painottaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Näin kysyttiin

Elinkeinopoliittinen mittaristo -kysely toteutetaan kahden vuoden välein ja kysely on tähän mennessä tehty kahdeksan kertaa. Kyselyllä kartoitetaan kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Kyselyn tarkoitus on antaa kunnille ja yrittäjille työkaluja elinkeinopolitiikan yhteiseen kehittämiseen.

Kysely toteutettiin yhteistyössä IROResearchin kanssa 16.2.–16.4.2018. Kyselyyn vastasi yli 5 800 Suomen Yrittäjien jäsenyrittäjää koko maassa. Helsingin osalta vastausmäärä jäi pieneksi verrattuna aiempiin kyselyihin.

>> Lue Helsingin alueellinen raportti

>> Lue valtakunnallinen raportti

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Tiina Oksala, puh. 040 548 1104, tiina.oksala @ yrittajat.fi