16.2.2022 klo 15:44
Uutinen

Yrittäjän Kasvot – Micke Kontinen: Ura tennisammattilaisena vaihtui hotellibisnekseen

Micke Kontisen menestyksekäs ura tennisammattilaisena päättyi 22-vuotiaana toistuviin loukkaantumisiin. Nyt Kontinen hyödyntää intohimoaan jatkuvaan kehittymiseen uuden hotellikonseptiketjun yrittäjänä ja toimitusjohtajana.

Viidennen kerroksen ikkunoista avautuvat avarat näkymät yli Järvenpään. Skandinaaviseen tyyliin sisustettu huone on valoisa ja viihtyisä. Samassa rakennuksessa ovat aikaisemmin toimineet hotellit Rivoli ja Scandic, mutta nyt vasta remontoituihin tiloihin on asettunut taloksi tammikuussa 2022 ovensa asiakkaille avannut hotelli Sointu. Yrittäjä Micke Kontinen on innostunut ja tyytyväinen.

– On ikimuistoista olla tällaisessa projektissa mukana. Uudessa hotellissa kaikki tehdään aluksi ensimmäistä kertaa. Hotelli Soinnussa on 86 huonetta, joten 86 asiakkaalla on mahdollisuus olla huoneen ensimmäinen majoittuja. Se tuo tekemiseen ainutlaatuisuutta, Kontinen sanoo.

Asiakaslähtöinen ajatusmaailma on DNA:ssa

Micke Kontinen on yhdessä Noora Aartion ja Mika Järvisen kanssa osakkaana U Hotels -ketjussa, johon kuuluvat hotelli Soinnun lisäksi hotelli Loimu Raisiossa ja hotelli Kuohu Kangasalla. Hotelliketjun sijaan Kontinen puhuu kuitenkin mieluummin konseptiketjusta.

– Jokainen hotelli on uniikki, mutta kunnioittaa tiettyjä yhteisiä konsepteja. Pyrimme aina miettimään paikallisesti, miten pystymme parhaiten palvelemaan asiakkaita. Yhteistä on, että hyödynnämme hotelleissa tarjolla olevaa teknologiaa, mikä näkyy konkreettisesti siinä, ettei hotelleissa ole fyysistä vastaanottoa. Se ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että olisimme jotain muuta kuin läsnä olevia. Asiakaspalvelumme on 24/7 tavoitettavissa.

Kontisen mukaan pieni toimija pystyy ketterästi reagoimaan asiakkaiden toiveisiin. Yhteistyössä asiakkaiden kanssa on tarkoitus rakentaa majoituskonseptia, joka istuu asiakastarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kontinen sanoo, että asiakaslähtöinen ajatusmaailma on yrittäjäkolmikolla vahvasti DNA:ssa.

– Parempia yhtiökumppaneita ei voisi toivoa. Asetelmamme on hyvä, sillä kaikilta löytyy omanlaistaan erikoisosaamista, joka tukee kokonaisuutta äärimmäisen hyvin. Tavoitteemme on kasvattaa toimintaamme merkittävästi ja mahdollistaa entistä laajempaa palvelua jatkossa. Jo tämän vuoden aikana henkilöstömme määrä tuplaantuu, Kontinen kertoo.

Kaksi tärkeää sparraajaa

Micke Kontinen kuvailee, että hänen päätymisensä yrittäjäksi hotelli- ja majoitusalalle on ollut monen sattuman summaa. Ennen nykyistä uraansa Kontinen loi menestyksekästä uraa tennisammattilaisena. Hän on muun muassa voittanut kaksi ulkokenttien Suomen mestaruutta ja hänen ATP-listan sijoituksensa 355 on suomalaiselle pelaajalle 13. paras kautta aikojen. Ammattilaisuransa Kontinen lopetti 22-vuotiaana elokuussa 2015.

– Minulla oli tennisuran aikana tosi paljon loukkaantumisia. Viimeisten seitsemän vuoden aikana oli joka vuosi jotakin. Se alkoi avaamaan ymmärrystä sille, että tennisura loppuu luultavasti ennemmin kuin myöhemmin.

Kaksi viimeistä vuottaan tennisammattilaisena Kontinen kertoo miettineensä paljon, mikä muu kuin tennis voisi työurana kiinnostaa. Tilanne ei ollut helppo, sillä jo vuosia kaikki tekeminen oli perustunut yhden asian, tenniksen, ympärille. Kun Kontinen oli 17-vuotias, hän tutustui hotelliyrittäjä Antti-Jussi Suonenlahteen.

– Liiketoiminta ja liike-elämä kiinnostivat minua, mutta samalla myös ihmisten kohtaaminen ja elämykset. Antti-Jussi jaksoi sparrata ja vastailla kysymyksiini. Tieto lisäsi mielenkiintoa ja mielenkiinnosta alkoi pikkuhiljaa muodostua kipinää ja poltetta. Sitä kautta se sitten lähti. Nyt tuntuu hienolta istua hotelli Soinnussa Järvenpäässä, sillä juuri Antti-Jussi on aikoinaan toiminut täällä hotelli Rivolin yrittäjänä.

Toiseksi tärkeäksi sparraajakseen huippu-urheilun jälkeisellä urallaan Kontinen nimeää ensimmäisen tennisvalmentajansa Petri Kiikkisen. Kun Kontinen lopetti tennisuransa, Kiikkinen oli jo pitkään toiminut yrityskonsulttina.

– Petri ymmärsi ajatusmaailmaani ja osasi vetää oikeista naruista. Hän jaksoi käyttää omaa arvokasta aikaansa siihen, että sparrasi minua eteenpäin.

Halu oppia uutta ajaa eteenpäin

Ura hotelli- ja majoitusalalla käynnistyi asiakaspalvelutehtävissä Rivoli Jardinissa ja Kämpissä ja jatkui myöhemmin aluepäällikön tehtävissä majoitusyritys Forenomissa. Marraskuussa 2021 oli aika siirtyä U Hotelsin ohjauksiin.

Kontinen on huomannut, että opeista urheilu-uralla on ollut valtavasti hyötyä yritysmaailmassa. Hän pitää suurimpina vahvuuksinaan etenkin suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta. Jo urheilu-uralla tuli tutuksi, että tavoitteet on pilkottava käytännön teoiksi ja jaksotettava pienempiin välietappeihin.

– Oma moottorini asioille on uteliaisuus ja halu kehittyä. Kun muutaman kymmenen vuoden kuluttua pysähdyn katsomaan asioita taaksepäin, toivon, että olen pystynyt ulosmittaamaan itseni sekä ammatillisesti että ihmisenä. Haluan jatkuvasti kehittyä ja oppia uutta.

Urheilullakin on Micke Kontisen elämässä edelleen tärkeä sija. Kun kroppa on niin pitkään tottunut säännölliseen treeniin ja liikkeeseen, se osaa jatkossakin vaatia niitä. Nykyään lajeina ovat lenkkeily ja padel.

– Tennistä tulee aika vähän pelattua, sen verran kolottaa paikkoja. Padelia sen sijaan pelaan kasvavissa määrin. Kun innostuu jostain, siihen meinaa ihan hurahtaa.

Teksti ja kuva: Krista Korpela-Kosonen
Hotellikuva: Teemu Latva-Piikkilä