27.8.2019 klo 14:50
Uutinen

Yrittäjän työkyky ja voimavarat yhteydessä yrityksen menestykseen

Keski-Suomen Yrittäjät ja Fennia järjestivät 27.8. Hyvinvoinnin aamukahvit yrittäjille. Tapahtuman anti oli vakavasti pohdituttavaa ja herätti paljon keskustelua osallistujien kesken.

Elon ja Suomen Yrittäjien tekemän tutkimuksen mukaan yrittäjien hyvinvointi on tällä hetkellä laskusuhdanteinen. Yrittäjille hyvinvoinnin ongelmat olivat tunnistettavia ja tilaisuudessa tartuttiinkin niihin hieman huolestunein mielin.

Asiantuntijoiden puheenvuoroista kävi ilmi että tutut uni, ravitsemus ja liikunta pelaavat edelleen isoa roolia yleisessä hyvinvoinnissa.

-Olen erittäin tyytyväinen, että keskisuomalaiset yrittäjät ovat heränneet tämän tärkeän asian äärelle, toteaa Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen.

Rajaa tietotulvaa, puhu muille mieltä painavista asioista ja erota työ ja vapaa-aika toisistaan

– Työuupumus on usein seurausta pitkittyneestä työstressistä. Riskitekijöinä siihen on mm. suuri sitoutuneisuus, riittämättömät ongelmanratkaisukyvyt ja kuormittavat työolosuhteet, avattiin Pihlajalinnan puheenvuoron aikana.

Tilaisuudessa pohdittiin kuinka asiaan voitaisiin puuttua ja millaisia työkaluja tarjota hyvinvoinnin edistämiseen. Yrityksen menestykseen vaikuttavat positiivisesti mm. työn imu, hyvä ammatillinen verkosto ja yrittäjän hyvinvointi.

Fennian asiantuntijat muistuttivat läsnäolijoita FenniaHoitaja -palvelusta, joka auttaa kun sairastut tai tapaturma sattuu. FenniaHoitaja on sairaanhoitaja, joka neuvoo terveyshuolissa, varaa ajan hoitoon ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Palvelu on auki joka päivä klo 7-23.

Voit tutustua tilaisuuden antiin alta:

Anne Kukkola ELO: Miten yrittäjä jaksaa?

Pihlajalinna: Tutkimus yrittäjien hyvinvoinnin tilasta

Fennia: Työkaluja jaksamisen tueksi, entä jos sittenkin sairastun – työkalut näihin tilanteisiin