Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

25.9.2021 klo 07:12
Uutinen

Yrittäjäpäivien suurin juttu on kun saa taas tavata ihmisiä kasvokkain!

Puheenjohtajamme tapasi valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Jyväskylässä Uudenmaan Yrittäjien uuden aluejohtajan Petri Ovaskan. Linkissä yhteenveto tapaamisen keskustelusta.

Petri Ovaska on hoitanut nykyistä aluejohtajan tehtäväänsä melkein tasan puoli vuotta. Petri muisteli olevana yrittäjäpäivillä nyt neljättä kertaa. Runsaan osanoton näille yrittäjäpäiville hän arveli johtuvan siitä, että yrittäjilläkin lienee patoutunutta tarvetta verkostoitua ja tavata toisia yrittäjiä. On vähän kuin olisi päästetty sokka irti nyt, kun se on viimeinkin mahdollista, hän pohtii.

Etätyöskentely ja etätapaamiset ovat leimanneet koronaa-aikaa, kertasi Petri hiukan mennyttä. Etänä ei kuitenkaan voi samalla tavalla nähdä ihmisten ilmeitä eikä kehon kieltä, joten se on paljon haastavampaa ja poikkeaa normaalista kanssakäymisestä. Sillä on ihan hirveän suuri merkitys muillekin kuin yrittäjille, että ihmiset pääsevät tapaamaan toisiansa kasvokkain ja vaihtamaan kokemuksia mm. siitä, mitä korona-aikana on tapahtunut. Tilanne on ollut päivittämättä täältä osin jo pitkään, hän jatkaa.

Kuva: Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva veti salin täyteen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tulee lauantaina melkein suoraan YK:sta ja kunnioittaa läsnäolollaan yrittäjäpäiviä ja pitää puheen yrittäjägaalassa. Vierailu kertoo mielestäni siitä, kuinka tasavallan presidentti arvostaa yrittäjiä ja yrittäjyyttä, arvioi Petri. Tämä on merkittävä huomionosoitus Suomen Yrittäjille ja jokaiselle suomalaiselle yrittäjälle. Moni on ehkä miettinyt onko yrittäjyyden arvostus Suomessa sille kuuluvalla tasolla? On hyvä havaita, että ainakin yksi instituutio Suomessa näyttää arvostavan sitä. On todella suuri kunnianosoitus tapahtumalle, että presidentti Niinistö tulee paikalle yrittäjägaalaan ja pitää juhlapuheen siellä.

Omista tunnelmistaan yrittäjäpäivillä Petri Ovaska toteaa, että mukava on tavata ihmisiä. Se on tässä se suurin juttu. Tämä on sitä, mitä yrittäjäjärjestö voi tarjota jäsenilleen. Yrittäjäjärjestöön liitytään oikeastaan kolmesta syystä, hän kertoo. Yksi syy on, että yrittäjä haluaa tukea sitä edunvalvontatyötä, mitä yrittäjien puolesta tehdään tässä maassa niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Toinen syy on, että halutaan verkostoitumisen avulla tehdä kauppaa, saada lisää business-mahdollisuuksia. Kolmas syy järjestöön liittymiseen on sosiaalinen kanssakäyminen. Voidaan tavata toisia yrittäjiä ja saada vertaistukea, jakaa omaa arkea samanhenkisten ihmisten kanssa, kuittaa Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska haastattelun lopuksi.

Teksti ja kuvat Aku Eronen, Myrskylän Yrittäjät