15.5.2020 klo 15:30
Uutinen

Yrittäjäpalkitun Lunetten pääomistus myyty Ruotsiin: ”Tämä avaa uusia mahdollisuuksia meille”

Juupajokelainen kuukautiskuppivalmistaja Lunette liittyy osaksi pörssilistattua biolääkealan yritys Peptonic Medicalia, joka hankkii enemmistöosuuden yrityksestä. Yrittäjä Heli Kurjanen jatkaa toimitusjohtajana.

– Yhteistyö mahdollistaa Lunetten entistä nopeamman kansainvälisen kasvun ja laajentaa tuotevalikoimaamme. Olemme jo pidemmän aikaa miettineet rahoitusvaihtoehtoja suunnittelemamme kasvun tueksi. Aloitimme neuvottelut Peptonic Medicalin kanssa tämän vuoden alussa, kertoo Lunetten toimitusjohtaja ja perustaja Heli Kurjanen.

Lune Group Oy Ltd palkittiin valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 2017.

Peptonic Medical AB hankkii noin 73 prosenttia Lunette Kuukautiskupin taustalla olevan Lune Group Oy Ltd:n osakkeista. Kauppaan kuuluu sekä nykyisten osakkeenomistajien omistamia osakkeita että uusia liikkeelle laskettuja Lune Groupin osakkeita. Kauppa on tarkoitus toteuttaa kesäkuun 2020 aikana tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Lune Groupin apuna kasvurahoituksen järjestämisessä toimi rahoitusjärjestelyiden asiantuntija Initia Oy. Initia Oy oli yrityskaupan sopimusten teossa mukana.

Yritys pysyy Juupajoella – Uusi omistaja vakuuttunut Lunetten brändistä

Heli Kurjanen perusti Lunetten vuonna 2005, ja yritys juhlii tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan. Yhtiö on kiinnittänyt huomiota erityisesti kestävään kehitykseen, ympäristöasioihin ja seksuaaliterveyden edistämiseen.

Kuukupit ovat vaihtoehto kertakäyttöisille kuukautissuojille. Lunettella on jälleenmyyjiä lähes 50 maassa ja oman verkkokauppansa kautta tuotteita myydään yli 100 maassa. Yrityksellä on 13 työntekijää Euroopassa ja kaksi työntekijää Yhdysvalloissa tytäryrityksessään.

Mikä Lune Groupissa muuttuu kaupan myötä?

– Lunette pysyy edelleen Juupajoella, ja tuotteet valmistetaan edelleen Suomessa. Omistuspohja muuttuu. Yrityskauppa tulee vahvistamaan asemamme femtech-markkinoilla ja laajentamaan tuotevalikoimaamme.

Femtech tarkoittaa naisten terveystuotteita ja -sovelluksia. Peptonic Medical tutkii ja kehittää naisten terveyteen liittyviä lääkkeitä ja lääketeknologian tuotteita, ja yritys on listattu Spotlight-pörssissä Tukholmassa.

Heli Kurjanen on yrityskaupasta innoissaan. Hän jatkaa toimitusjohtajana ja Lune Groupin tiimi jatkaa.

– Yksi syy, miksi halusimme jatkaa Peptinicin kanssa eteenpäin, on se, että näemme yrityksissämme synergiaa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia meille. Uusi omistaja on jo käynyt Juupajoella ja olivat vakuuttuneita kauniista maalaismaisemista.

– Lunette on onnistunut luomaan kansainvälisesti vahvan brändin ja myyntiverkoston. Tämä oli yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun etsimme tuotteita lisättäväksi tuotevalikoimaamme, kertoo Johan Inborr, Peptonic Medicalin toimitusjohtaja.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi