23.3.2021 klo 12:35
Uutinen

Yrittäjäpalkitut esillä Palkintogaalassa

Etelä-Karjalan Yrittäjät jakaa perinteiset yrittäjäpalkinnot 8.4. järjestettävässä Palkintogaalassa. Tilaisuus on katsottavissa Etelä-Karjalan Yrittäjien YouTube -kanavalla klo 13 alkaen.

Tilaisuudessa kuulemme tarkempia perusteluja voittajien valinnasta sekä näemme upeat yrittäjätarinat videoina. Palkintogaalassa tapaamme myös Etelä-Karjalan Yrittäjien uuden toimitusjohtajan Marko Hanhisuannon sekä kuulemme maakuntajohtaja Satu Sikasen terveiset.

Maakunnan vuoden yrittäjä on Tehdasvalo Oy

Etelä-Karjalan Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi Tehdasvalo Oy:n Imatralta. Palkintolautakunta nosti Tehdasvalon voittajaksi hakemusten joukosta sen päämäärätietoisen kehityksen ja kasvun ansiosta. Yrityksellä on kilpailukykyiset omat kotimaiset tuotteet, palvelukyky ja -alttius ja se on pystynyt koronatilanteesta huolimatta uudistumaan ja kehittymään.

Vuoden yksinyrittäjäksi valittiin Mikko Nikkinen

Valokuvaajana toimiva Nikkinen on toiminut pitkään ja pitkäjänteisesti ammattitaitoisella otteella. Työssään hänellä on hieno ja omalaatuinen ote. Mikko Nikkinen vie Etelä-Karjalaa maailmalle paremmin kuin monet muut, Saimaa ja luonto erityisesti kärkenä.

Vuoden nuori yrittäjä on imatralainen Elli Ikonen

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajaksi valikoitui Elli Ikonen, Kauneushoitola Dreams. Palkintolautakunta perusteli voittajaa mm. seuraavasti: ”Elli on aloittanut yrityksensä nuorena ja nyt lähes 10 vuoden yrittäjyyden aikana kasvattanut toimintaansa määrätietoisesti. Yksinyrittäjänä aloittaneen Ellin siipien suojissa työskentelee kolme muutakin kauneusalan ammattilaista. Yrittäjä pysyy ajan hermolla jatkuvasti kouluttautuen.”

Yksityisyrittäjäin säätiö palkitsee voittajan 1500 eurolla, ja Elli tulee lahjoittamaan saamansa palkintorahat eteenpäin. Lahjoituskohde selviää Palkintogaalassa.

Yrittäjäystävällisimmän kunnan palkinto Savitaipaleelle

Etelä-Karjalan liiton lahjoittaman kiertopalkinnon voitti Savitaipaleen kunta. Palkintolautakunnan perusteluja olivat mm. kunnan erinomainen yhteistyö yrittäjien kanssa. Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden yrittäjyysasenne on huippuluokkaa, mikä on varsinkin koronakriisissä testattu. Kunta rahoitti Savitaipaleen Yrittäjien yrityspassihanketta ja on tukenut yrityksiä koronan aikana mm. vuokrahuojennuksin ja elinkeinotukien muodossa.

Vuoden Uusinajattelija on Eksoten Timo Saksela

Kilpailu oli kaikille avoin ja haussa oli henkilö, organisaatio, yritys tai yhteisö. Ehdotuksia kilpailuun tuli tänäkin vuonna paljon, joista palkintolautakunnan tiukaksi tehtäväksi jäi valita voittaja. Timo Saksela onsaanut lyhyessä ajassa aikaan todella paljon. Saksela on taklannut kriisejä ennakkoluulottomasti ja vie Eksotea määrätietoisesti eteenpäin. Hänellä on myös halua muuttaa toimintakulttuuria sekä saada sote kuntoon yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Tommi Matikainen ja Riikka Mehiläinen Etelä-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Ojapelto Business Millista ja Antti Oravuo Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä. Lautakunnan sihteerinä toimi Jami Holtari. Yrittäjäystävällisimmän kunnan ja Uusinajattelijan valintaan osallistuivat Satu Sikanen ja Ritva-Liisa Pulkkinen Etelä-Karjalan liitosta yhdessä Tommi Matikaisen ja Jami Holtarin kanssa.

Palkintojen jako on siirtynyt jo kahteen kertaan tänä keväänä, mutta Etelä-Karjalan Yrittäjät haluaa tuoda voittajat arvolleen sopivasti esiin. Palkitut on esitelty myös Yrittäjä – Etelä-Karjala -lehdessä, joka ilmestyi 21.3., pois lukien vuoden nuori yrittäjä jonka valinta tapahtui maaliskuulla.