23.7.2020 klo 08:47
Uutinen

Yrittäjät ja kirkko yhdessä yrittäjien jaksamisen puolesta – onko kirkko kiinnostunut yrittäjistä?

Savon Yrittäjät ja Kuopion hiippakunta kohtaavat toisensa kolmessa paneelikeskustelussa. Kuopion Tuomiokirkossa striimattavien paneelikeskusteluiden sarja hakee uusia ratkaisuja kovan koronakevään koettelemille yrittäjille.

Keskustelijoiksi on kutsuttu maakunnan vaikuttajia. Savon Sanomien vastaavan päätoimittaja Seppo Rönkön vetämänä käydään keskustelua siitä, miten yritykset, kunnat ja koko yhteiskunta toipuu poikkeuksellisesta kriisistä ja mitä kirkko ja yrittäjät voivat oppia toisiltaan.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vastasi keväällä epäröimättä Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgrenin esittämään yhteistyökutsuun.

– Riskiryhmien lisäksi koronarajoitukset ovat iskeneet erityisen kivuliaasti yrityksiin. Tarvitsemme yrityksiä ja työpaikkoja koko Suomessa ja aivan erityisesti Itä-Suomessa. Nyt on pantava kaikki voima siihen, että erityisesti pk-yritykset pääsevät vaikeuksien yli. Vuoden aikana on puhuttu myös kirkon ja yrittäjien suhteesta. Haluan sen toimivan, sanoo Jolkkonen.

Myös Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen korostaa yrittäjyyden ja yhteisöllisyyden merkitystä.

– Poikkeukselliset ajat ovat korostaneet yhteisöllisyyttä ja ymmärrystä keskinäisestä riippuvuudesta. Talouden korjaantuminen tapahtuu yritysten ja työpaikkojen kautta. Tässä haasteessa myös Kuopion kaupunki on vahvasti mukana. Uusiutuminen koskee meitä kaikkia.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen näkee yhtäläisyyksiä yrittäjien ja kirkon palvelutehtävässä.

– Molemmilla on vahva missio, toki erilainen. Yrittäjä ei menesty, jos hänellä ei ole kirkasta missiota, tekemisen tarkoitusta. Yrittäjälle asiakkaan palvelu auttaminen on A ja O. Kirkko on sanan ja lähimmäisen palvelija.

Omista kokemuksistaan kertovat yrittäjät Pauliina Haimivaara Kuopiosta ja Hannu Raatikainen Oravikoskelta. Paula Aikio-Tallgren painottaa yrittäjien omien kokemusten merkitystä.

– Kaksi edellistä lamaa 90-luvulla ja 2000-luvun finanssikriisi muuttivat yrittäjien toimintaa, varautumista mutta myös henkisiä valmiuksia. Siksi olemme pyytäneet mukaan kahden eri sukupolven pohjoissavolaisia yrittäjiä. Millainen oli 90-luvun resilienssi ja millainen se on nyt?

Ensimmäinen teema Usko – Kuopion Tuomiokirkko ti 4.8. klo 12.00-13.00.

Keskustelemassa ovat Jari Jolkkonen, Kuopion hiippakunnan piispa – Jarmo Pirhonen, Kuopion kaupunginjohtaja – Pauliina Haimivaara, Nuorten Yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen, yrittäjä – Hannu Raatikainen, Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja, yrittäjä – Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja.

Tilaisuuden moderaattorina toimii Savon Sanomien vastaava päätoimittaja Seppo Rönkkö.

Tilaisuus livestreamataan ja taltioidaan.

Streami aukeaa tänne: https://www.yrittajat.fi/savon-yrittajat/a/koronaliitto-stream

Tilaisuus on maksuton ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

#Koronaliitto

Savon Yrittäjien ja Kuopion hiippakunnan kolmen teeman keskustelusarja, jotka järjestetään syksyn 2020 aikana. Jokainen teema tuo vaihtuvat puhujat ja aiheet.

Usko – Toivo – Rakkaus-teemat käsittelevät kriiseistä selviytymistä parisuhdetta, yrittäjäperheiden taloudellisia ja henkisiä haasteita, mutta myös muutoksesta ja selviytymistä ja kirkon roolia suomalaisen yrittäjyyden keskellä:

– Mitä kirkko ja yrittäjät voivat oppia toisiltaan?

– Onko kirkko kiinnostunut yrittäjistä kohderyhmänä?

– Miten 90-luvun lamasta selvinnyt yrittäjä katsoo koronakevättä ja kokeeko kolmekymppinen nuori yrittäjä yllättävän kriisin toisin?

– Auttaako usko, löytyykö toivoa, missä on rakkaus, kun yrittäjän parisuhde joutuu koetukselle?

– Millaista tukea kirkko voi tarjota vaikeuksissa painivalle yrittäjälle?

Lisätietoja:

Paula Aikio-Tallgren, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja 0400 404 346 paula.aikio-tallgren@yrittajat.fi

Simo Parni, Kuopion piispan erityisavustaja 044 7050 603 simo.parni@evl.fi

Heikki Rissanen, Savon Yrittäjien viestintäkoordinaattori 044 3680 505 heikki.rissanen@yrittajat.fi

https://www.yrittajat.fi/savon-yrittajat/

https://www.facebook.com/savonyrittajat/

#Koronaliitto -tapahtuma:

https://www.facebook.com/events/596387811288145/

Yhteistyössä:

Alias Creative

https://www.aliascreative.fi/

Markkinointitoimisto Call To Action

https://calltoaction.fi/

Aki Karkulahti 040 832 9176 aki@cta.fi