19.1.2023 klo 22:08
Uutinen

Yrittäjät: Kestävä lihantuotanto turvaa alan tulevaisuuden

Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti torstaina Suomen Yrittäjien aiemmin tällä viikolla jättämästä lausunnosta, joka koski kansallista luonnon monimuotoisuusstrategiaa. Yrittäjät korjasi samana päivänä lausuntoaan strategialuonnoksesta.

– Pahoittelemme alkuperäisen lausunnon epäonnistuneita sanavalintoja ja ymmärrämme, että se on aiheuttanut keskustelua ja pahaa mieltä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Vuoteen 2035 ulottuvalla strategialla pyritään luontokadon pysäyttämiseen ja luonnon monimuotoisuuden kehityksen kääntämiseen. Ympäristöministeriö on pyytänyt eri tahoilta lausuntoja 27. tammikuuta mennessä.

Toimitusjohtaja Pentikäisen mukaan Suomessa hoidetaan eläimiä hyvin.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi jakaa Pentikäisen käsityksen.

– Ruoantuotanto on tärkeä osa Suomen taloutta ja huoltovarmuutta. Jos ketju häiriintyy eikä kotimaista ruoantuotantoa ole, kaupan hyllyt tyhjenevät yllättävän nopeasti.

Maatalous on Rannikko-Pohjanmaan alueella vahvaa ja maakunnassa on merkittävää liha-, maito- ja turkistuotantoa.

Suomalainen ruoantuotanto ja kotimainen yrittäjyys kestää vastuullisuudessaan ja kestävyydessään kansainvälisen vertailun. Suomessa jokainen eläin on rekisteröity, ja niiden hyvinvointia valvotaan tiukasti.

– Voimme olla ylpeitä alueemme maatalousyrittäjyydestä, jonka merkitys myös työpaikkojen luojana on suuri, toteaa puolestaan Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Magnus Sundell.