Nato-hakemus
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin kannattavat Suomen Nato-hakemuksen jättämistä. Kuva: Wikimedia Commons
12.5.2022 klo 10:30
Uutinen

Yrittäjät Nato-jäsenyyden hakemisesta: Vahvistaa vapautta ja vakautta

Suomen Yrittäjien mukaan valtiojohdon ilmoitus Nato-jäsenyyden kannattamisesta on erittäin tärkeä viesti yrittäjille ja yrityksille. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin ilmaisivat torstaina yhteisellä ilmoituksellaan kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

– Uskomme, että jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta, vapautta ja vakautta. Parasta yrittäjyyspolitiikkaa on varmistaa maan vakaus ja vapaus, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Nato-jäsenyys vähentäisi Venäjän aiheuttamaa Suomeen kohdistuvaa markkinariskiä, joka on kasvanut Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– Yrityksille on erittäin oleellista, että hakemusprosessi tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti ja nopeasti. Jäsenyyshakemuksen nopea käsittely ja Suomen turvallisuuden varmistaminen prosessin aikana on tärkeää, Pentikäinen sanoo.

– Julkilausuma Suomen ja Iso-Britannian yhteistyöstä vahvistaakin maamme turvallisuutta sekä pitkällä aikavälillä mutta erityisesti kriittisen Nato-jäsenyysprosessin aikana.

Yrittäjät toivovat, että Ruotsin ja Suomen jäsenyyshakemukset jätettäisiin suunnilleen yhtä aikaa ja nopeasti ja että liittyminen tapahtuisi yhdessä.

– Se mahdollistaisi Naton Pohjois-Euroopan puolustuksen kehittämistä kokonaisuutena. Jäsenyys vahvistaisi yritystoiminnan edellytyksiä koko Pohjolassa.

Huhtikuisessa Yrittäjägallupissa 70 prosenttia yrittäjistä kannatti liittymistä Natoon liittymistä. 

– Oletan, että jäsenyyden kannatus on vahvistunut sen jälkeen myös yrittäjien keskuudessa, kuten on tapahtunut muun väestön osalta, Pentikäinen arvioi.

Toimitus
Toimitus