29.6.2017 klo 17:06
Uutinen

Yrittäjät ottavat yhteen Suomi Areenassa: Leikkivätkö startupit muiden rahoilla?

Suomen Yrittäjät järjestää Suomi Areenassa yleisötapahtuman, jossa startupit ja pk-yritykset haastavat toisensa ja murtavat totuttuja uskomuksia.

Yrittäjätaistelu-tapahtumassa on kyse pk-yritysten ja startupien leikkimielisestä yhteenotosta, jonka tarkoituksena on murtaa myyttejä esimerkiksi startupien rahoituksesta.

Taisteluun osallistuu kaksi joukkuetta. Startup-tiimin tehtävänä on haastaa pk-yritysten joukkue.

– Otaksun, että startupit ottavat esille esimerkiksi sen, miksi pk-yritykset eivät halua kasvaa. Odotan tästä vilkasta ja hyvää keskustelua, Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jaakko Männistö sanoo.

Männistön mukaan yleisö voi odottaa vähintään yhtä poreilevaa keskustelua myös kysymykseen, leikkivätkö startupit muiden rahoilla.

– Olen itsekin kasvuyrittäjä ja tiedän, ettei tämä väite pidä paikkaansa. Moni startup kasvaa nykyisin tulorahoituksella. Se on ihan oikeaa bisnestä, joka myös työllistää.

Männistön mukaan pk-yrittäjien ja startupien näkemykselliset erot ovat edelleen suuria.

– Maailmat voivat olla aika kaukana toisistaan. Tottakai toivomme, että nykyistä useampi pk-yrittäjä voisi näyttää mallia kasvuhalukkuudesta ja kansainvälistyä. Keskustelussa tähänkin asiaan saadaan varmasti lisävalaistusta.

Yrittäjätaistelun osallistujat on valittu niin, että mukana on tanakkaa kokemusta sekä startupeista että pk-yrityksistä. Männistöllä on itsellään kokemusta kasvuyrityksestä, sillä on Feedbackly Oy:n perustaja.

Keskustelua moderoi ja haastaa turkulainen kiinteistövälittäjä ja tv-julkkis Jethro Rostedt.

Mukana eri alojen yrittäjiä

Porin kaupungin ja MTV:n suurtapahtuma SuomiAreena kerää yhteiskunnalliset vaikuttajat Poriin heinäkuun toisella viikolla. Suomen Yrittäjien järjestämä Yrittäjätaistelu alkaa perjantaina 14. heinäkuuta klo 13.30 Kauppakeskus Puuvillassa.

Yrittäjätaistelu: Pk-yritykset vs. start upit. Kumpi voittaa? -kisan pk-yritysjoukkuetta vetää Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen Oy HM Profiili Ab:sta. Joukkueessa taistelevat yrittäjät Marjo Moilanen Marjon HerkkuKakusta, Mirja Lamberg Hyvinvointicenteristä ja Miia Virtanen Lingo Languagesista.

Startup-joukkuetta johtaa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jaakko Männistö. Männistön puolella mittelevät Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja Leo Kadieff Turku Game Hubista, Juhani Mykkänen Woltista ja Petri Vilén Industryhackista.

Kisan alkuverryttelyksi Antti Hyrkäs Aalto University Executive Educationista kertoo startupeista ilmiönä. Kisan juontaa uutisankkuri Kirsi Alm-Siira.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi