24.4.2017 klo 09:32
Uutinen

Yrittäjät perheineen tutustuivat sirkuslajeihin ja temppuratoihin

Hippulat vinkui ja tanner tömisi, kun yrittäjät lapsineen viettivät laatuaikaa viikonlopun alkajaisiksi sirkuksen merkeissä.

Circus Helsingin Martina Linder kertoi ryhmällemme, että sirkuskoulun piti olla hänelle ensin hauska harrastus työn lomaan. Nyt oppilaita on tuhat ja harrastus on hauska työ.
Maistiaisiksi saimme alussa nähdä sirkuskoulun oppilaiden esityksiä. Oli pariakrobatiaa, jongleerausta ja vertikaalikangasta.
Lyhyen esityksen jälkeen pääsimme kokeilemaan jongleerausta ja temppuratoja itse. Lapset ja aikuiset olivat sulassa sovussa samoissa ryhmissä. Pikkuiset hyppivät tramboliinilla kevyesti poukkoillen. Isommat ottivat kunnon ilmalennot ja päätyivät parilla pompulla tyynymereen.
Jongleerausmatolla kokeiltiin jonkkapalloja ja keiloja. Kolmen pallon jongleeraus vaatii jo jonkun verran harjoitusta. Keilat ovat vaativa laji.
Osmo opetti permantomatolla porkkana- sekä perunahyppyjä ja kärrynpyörää. Kaikki tekivät perässä. Kun Osmo näytti esimerkkiä arabialaisesta, joku lapsista henkäisi ihmeissään:
– Mutta en minä osaa tuollaista!
– Se vaatiikin vähän harjoitusta, oli vastaus.
Tiukkaa nuoraa harjoiteltiin matalalla narulla, jonka alla oli matto. Osa lapsista jätti avustavan sauvan pois heti toisella kierroksella. Tasapainon salaisuus paljastui tässä tilanteessa. Tai viimeistään ison, valkoisen, kovan pallon päällä.
Aika loppui aivan liian nopeasti ja uusi ryhmä sirkuslaisia aloitti vuoron.
Koleaan kevätperjantaihin poistui ryhmä punaposkisia, iloisia, rupattelevia, hikisiä ja sähkysilmäisiä yrittäjiä perheineen.

Teksti ja kuvat Raija Lehtinen

Lisää kuvia tapahtumasta Kanta-Helsingin Yrittäjien Facebook-sivulla

https://www.facebook.com/pg/KantaHelsinginYrittajat/photos/?tab=album&al…