Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

16.3.2021 klo 13:16
Uutinen

Yrittäjät: Pormestarimallin laajentaminen pääkaupunkiseudulla jakaa yrittäjien mielipiteitä – kuntaliitoksiin ei nähdä tarvetta

Pääkaupunkiseudulla toimivista yrittäjistä noin 20 prosenttia kannattaa pormestarimallin käyttöönottoa myös muissa pääkaupunkiseudun kunnissa kuin Helsingissä. Sitä vastustaa runsaat 30 prosenttia yrittäjistä ja lähes puolet ei osaa sanoa. Helsinkiläiset yrittäjät suhtautuvat positiivisimmin pormestarimalliin, kertoo pääkaupunkiseudun Yrittäjägallup.

Kantar TNS toteutti pääkaupunkiseudulle kohdennetun Yrittäjägallupin Helsingin, Pääkaupunkisedun ja Suomen Yrittäjien toimeksiannosta. Kyselyyn vastasi 1149 pienten ja keskisuurten yritysten omistajaa pääkaupunkiseudulta. Tutkimus tehtiin joulukuussa 2020.

Kuntaliitoksiin ei tarvetta pääkaupunkiseudulla

Selvityksessä yrittäjiltä kysyttyyn myös tarvitaanko pääkaupunkiseudulle kuntaliitoksia. Lähes puolet (47 %) vastustaa kuntaliitoksia alueelle. Noin neljännes (26 %) yrittäjistä kannattaa ja 28 prosenttia ei osaa sanoa.

Noin puolet (51 %) yrittäjistä on sitä mieltä, että pääkaupunkiseudun neljästä kunnasta ei pidä tehdä yhtä kuntaa. Noin neljännes (26 %) kannattaa asiaa ja loput 22 prosenttia eivät osaa sanoa.

Maakuntavero ei saa yrittäjien kannatusta

Pääkaupunkiseudun yrittäjien näkemys maakuntaveroon, jota kaavaillaan sote-uudistukseen liittyen, on selkeä: vain 8 prosenttia kannattaa sen käyttöönottoa. Puolet (50 %) yrittäjistä vastustaa mahdollista uutta veroa ja loput (42 %) ei osaa sanoa.


Näin kysyttiin:

– Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy Helsingin Yrittäjien, Pääkaupunkiseudun Yrittäjien (Espoo,

Vantaa, Kauniainen) ja Suomen Yrittäjien toimeksiannosta.

– Kyselyyn vastasi 1149 yrittäjää ja yritysten edustajaa pääkaupunkiseudulta.

– Tutkimuksen virhemarginaali on +- 2,9 prosenttiyksikköä.

– Tiedot kerättiin 8. – 23.12.2020.


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala@yrittajat.fi

toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, Espoon Yrittäjät, p. 050 411 1104, erkki.parssinen@yrittajat.fi

toimitusjohtaja Esa Mänttäri, Vantaan Yrittäjät, p. 0400 557411, esa.manttari@yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Helsingin Yrittäjät ja Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ovat sen aluejärjestöjä. Lisätietoja: www.yrittajat.fi

Kuva: Espoon kaupunki

Kuvaaja: Patrik Fagerström