20.9.2020 klo 06:51
Uutinen

Yrittäjät ruokkivat kylätapahtuman osallistujia Myrskylässä.

Yrittäjät grillasivat ja jakoivat maksutta 600 grillimakkaraa Pyhä yö Taiteiden yö kylätapahtumaan osallistujille. Yrittäjät kiittävät asiakkaitaan hyvästä järjestyksestä ja turvavälien muistamisesta.

Pyhä yö Taiteiden yö kylätapahtuma keräsi runsaasti yleisöä. Se järjestettiin koronakriisin vuoksi tänä vuonna vaelluksena. Tapahtuma levittyi juhlavalaistulle Kirkolle, Kirkkojärven alueeseen, sekä Seurakuntakodin pihamaastolle.

Myrskylän Yrittäjien puheenjohtaja Aku Eronen kommentoi yrittäjien osallistumista näin: Koronakriisi on ollut vitsauksenamme jo reilut puoli vuotta ja käytännössä estänyt kaikki yleisötapahtumat. Kunnalle on aiheutunut Koronasta paljon lisäkustannuksia. Kunta on myös kanavoinut tukia monille yrittäjille kriisin aikana. Kun kunta näihin ja muihin kasaantuneisiin kustannuksiin vedoten sitten ilmoitti, ettei se tänä vuonna tarjoa makkaroita, me yrittäjät päätimme astua esiin. Tämä on meidän tapamme kiittää yhteisöä kriisin aikana saamastamme tuesta. Halusimme myös kohottaa mielialaa ja ylläpitää yhteisöllisyyttä. Vaikka ajat ovat haasteelliset, yhteistyön avulla kykenemme haasteet voittamaan.

Tapahtuman ohjelma sisälsi mm. Viljakalta alkaneen elämyspolun, Myrskylän kirkolla Campane kuoron laulua, Kamalakalliolla Kamerakerhon taidenäyttelyn, Kamalakallion mysteerit esittelyssä oli Valomaalaustyöpaja Myrskylän männyllä. Majakka oli avoinna klo 18-24 ja siellä oli järjestetty lapsiperheille tekemistä sekä kahvio. Äijämuskarit musisoivat nuotiolla, Steampunk duon tulishow.

Mukana yhteisellä matkalla olivat meidän lisäksi: Myrskylän Kunta, Myrskylän Seurakunta, Myrskylän suomalainen nuorisoseura, Valomaalaustyöpaja – Nina Luostarinen & team Campane Kuoro, Kamerakerho, Steampunk Duo tuliesiintyjät, Myrskylän Yhdistykset ja muut aktiiviset toimijat.