17.7.2018 klo 16:24
Uutinen

Yrittäjät vakuuttuneita: Palveluseteli on odottamista parempi ratkaisu soteen

Porin Suomi Areenassa kokoontuneet päättäjät ilmaisivat tuntemuksiaan sotesta. Suomen Yrittäjät ajaa voimakkaasti palvelusetelin käyttöönottoa.

Sote-uudistuksen viivästyminen on aiheuttanut hämmennystä tavallisten kansalaisten ja poliitikkojen keskuudessa.

Samalla kun sote saattaa jo tympiä monia, osa suomalaisista haluaisi selkeitä vastauksia ja suuntamerkkejä siitä, mihin sotessa ollaan menossa.

Vastauksia odotettiin myös tänään Porin Suomi Areenassa, missä järjestettiin asiaan keskittyvä keskustelutilaisuus.

Tilaisuuteen osallistuneet vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) olivat yhtä mieltä tavoitteista. Molemmat kannattavat tasa-arvoisempaa ja kustannustehokkaampaa sotea.

Erimielisyyttä aiheutti valinnanvapaus. Andersson kritisoi asiakkaan valinnanvapauden nostamista tavoitteeksi, kun taas Saarikko näki valinnanvapauden keinona.

Suomen Yrittäjien mielestä valinnanvapaus on soten tärkein työkalu, joka pakottaa kaikkia sote-palvelujen tuottajia parempaan toimintaan. Tärkeä lisäetu on asiakkaan itsemäärämisoikeuden vahvistaminen.

Yrittäjät: Lisää palveluseteleitä

Suomen Yrittäjät ajaa voimassa olevien palvelusetelien käytön lisäämistä. Yrittäjien mielestä poliitikkojen päättämättömyyden ei pidä antaa jähmettää sote-palvelujen kehitystyötä kunnissa, kuntayhtymissä tai maakuntavalmistelussa. Sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden parantaminen sekä asiakaslähtöisten lähipalvelujen tarjoaminen on täysin kuntien ja kuntayhtymien omissa käsissä, järjestö katsoo.

Yrittäjät kannattaa uusien palvelusetelien käyttöönottoa. Perusteena ovat niistä saadut myönteiset esimerkit.

Kuva: Suomen Yrittäjät

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi