21.5.2020 klo 12:48
Uutinen

Yrittäjätarinat: Elokuviin heti kun korona hellittää

Elokuva-ala ja elokuvateatterit elävät tällä hetkellä hiljaiseloa. Innokkaimmat elokuvissa kävijät ja elokuvien ystävät joutuvat odottamaan ennen kuin pääsevät taas katsomaan elokuvia isolta jättikankaalta popcorneja nauttien. Mutta sitten kun sinne pääsee, niin yrittäjät tarvitsevat kaiken avun, kun starttailevat toimintaa uudestaan.

Tilanne on aivan sama joka puolella maailmaa. Elokuvateattereita on jouduttu laittamaan kiinni ja ensi-iltoja lopettamaan avausviikonlopun jälkeen.
– Meillä on tosiaan toiminta ollut täysin seis jo kuukauden. Käytännössä kaikki elokuvateatterit ympäri maailmaa ovat kiinni, tuotannot seisovat ja ensi-illat huhti-kesäkuulta on siirretty eteenpäin, useat niistä jopa vuodella eteenpäin. Ala on käytännössä siis täysin pysähdyksissä ympäri maailmaa, kertoo Kino123 toimitusjohtaja Marko Hartama.

Ensi-illat keskeytettiin
Kouvolalaiset ovat innokkaita elokuvissa kävijöitä. Marko kertoo, että alkuvuosi oli elokuvateattereissa todella vilkas, sillä mukana oli isoja ensi-iltoja.
Uusin James Bond oli odotettu elokuva, mutta se jouduttiin siirtämään syksyyn. Tuukka Temosen uutuuselokuva Aika jonka sain taas jouduttiin keskeyttämään heti ensi-iltaviikonlopun jälkeen.
– Temosen elokuva oli todella odotettu, mutta sitä ei ehditty näyttää kuin avausviikonloppuna. Sen esittämistä pyritään jatkamaan sitten, kun elokuviin taas pääsee, mutta kaikki riippuu siitä, miten kauan poikkeustilanne kestää.

Elokuviin kun laki sen sallii
Niinkin arkiset asiat kuin elokuvissa käynti tai uimahallissa uiminen ovat tällä hetkellä jäissä. Marko kannustaakin kaikkia käyttämään paikallisia palveluja ja auttamaan yrittäjiä palveluiden avauksessa, kun sen aika tulee.
– Silloin yrittäjät tarvitsevat kaiken tuen ja avun. Sitä mukavammalta se elokuvissa käynti taas tuntuu, kun ei ole vähään aikaan käynyt.
Marko pohtii myös, että kun elokuviin jälleen pääsee, niin uskaltavatko elokuvien ystävät lähteä elokuvateattereihin.
– Tarkoitus on kuitenkin avata teatterit varovasti, sillä turvallisuus on erityisen tärkeää. Vallitseva koronatilanne täytyy ottaa vakavasti.
Marko toivottaa kaikki tervetulleeksi elokuviin, kun sinne taas pääsee.

Kino123
Kauppakeskus Veturi
Tervasharjunkatu 1 45720 Kuusankoski
0440 321 321
www.kino123.fi
Yrittäjä: Marko Hartama