23.5.2020 klo 15:00
Uutinen

Yrittäjätarinat: Hyvä ja mukava työyhteisö auttaa koronan yli

Laso-Huolto Oy on kouvolalainen ICT-alan monitoimiyritys. Yritys rakentaa kokonaisvaltaisia tietoverkkoja uudisrakennuksiin sekä saneerauskohteisiin. Vallitseva koronakriisi on aiheuttanut muun muassa töiden loppumisen Helsingissä, mutta esimerkiksi Kotkassa työt jatkuvat uuden sairaalan rakennustyömaalla.

Näkymät syksyä ajatellen ovat yleensä olleet normaalitilanteessa tässä vaiheessa vuotta jo selvillä, mutta nyt ei osaa ajatella, kuin kuukauden eteenpäin.
– Eihän tässä muutakaan voi, toteaa yrittäjä Lauri Sopanen.

Työntekijöistä pidetään huolta
Kaikkeen ei toki osattu varautua, koska ei tiedetty, että millä aikataululla asiat tapahtuvat ja missä aikataulussa työmaat pysähtyvät. Helsingin päässä työmaat on laitettu kiinni, mutta odottavat siellä tekijöitänsä, kunhan aika on oikea.
Laso-Huolto-yrityksessä on vallitseva tilanne otettu vakavasti. Työt on järjestetty niin, että samat kaverit ovat samalla työmaalla koko ajan, eikä kesken työpäivää vaihdeta työmaata.
– Tällä pyritään välttämään sitä, että työporukat eivät sekoitu ja mahdollisesti tartuta toisiaan. Toki myös se, että sairaana ei töihin tulla. Tai jos kotona on lapsi, joka sairastaa, niin silloinkaan ei lähdetä töihin tartuttamaan muita. Näillä pyritään minimoimaan mahdolliset tartunnat.
Lauri toteaakin, että liika varautuminen ei voi olla pahasta. Tärkeää on, että työntekijät voivat hyvin.

Kotitoimistot kuntoon
Etätyö on tullut isoksi osaksi näinä aikoina. Samaan aikaan kotona voi olla kaksi aikuista ja useampi lapsi etätöissä ja -opetuksessa. Silloin nettiyhteyksien tulee olla toimivia.
– Ainakaan vielä ei ole tullut tarvetta tai kyselyjä kotitoimistojen nettiyhteyksistä. Ilmeisesti ne ovat toimineet moitteettomasti, mutta hyvä on muistaa, että apua on saatavilla, jos löytyy tarvetta hankkia nopeampaa ja tehokkaampaa yhteyttä.
Lauri toteaakin, että etätyöt voivat tulevaisuudessa lisääntyä entisestään, joten nyt kannattaa jo alkaa miettimään tällaisiakin asioita.
– Siinä voittaa sekä työtekijä että työnantaja, kun työntekijän nettiyhteys pelaa eikä menee aikaa ja hermot takkuilevan netin suhteen.
Eikä kyse ole vain työssäkäyvistä. Toki karanteenissa ja riskiryhmien kotona olo lisäävät tarvetta pitää yhteyttä kavereihin ja sukulaisiin.

Huumoria pitää olla
Lauri kertoo, että heillä on yrityksen sisällä mukava ja rento meininki. Työporukka on tiivis ja töissä voi vakavallakin asialla voi heittää huumoria. Esimerkiksi koronaohjeet voi kertoa huumorin kautta.
– Totesin viestittelyssä työporukalle, että nyt ei sitten työaikana suudella. Ja porukka vaan totesi, että joo, ei varsinkaan nyt.

Laso-Huolto Oy
Kotkankallionkatu 30, KOUVOLA
0400 925 009
www.laso.fi/
Yrittäjä: Lauri Sopanen