11.5.2020 klo 10:52
Uutinen

Yrittäjätarinat: Kotiruokaa drive in -kioskilta

Hallituksen määräyksen mukaisesti myös Haminassa sijaitseva Itäväylän Bensis joutui muuttamaan liiketoimintaansa lopettamalla päätuotteen eli lounasruuan tarjoilun sisätiloissa. Asiaan löytyi ratkaisu vitsistä heitetystä ideasta. Lounaan saa matkaan drive in -luukulta, suoraan autosta ja luukulle pääsee myös pyörällä, mopolla ja kävellenkin.

Ratkaisu löytyi drive on -luukulta.
– Meidän rakennuksessa on talon ensimmäisen yrittäjän aikaan toiminut autogrilli. Eli rakennuksessamme on ollut luukkua vaille drive in -valmius. Joskus olemme puolivitsinä miettineet, että voisimme alkaa myymään meidän lounasta eli kunnon kotiruokaa drive in -periaatteella. Vaihtoehto pikaruualle silläkin erolla, että meidän take away nousee taatusti vieläkin nopeammin asiakkaalle, kuin pikaruokaravintoloiden annokset, kertoo Sanna Rasa idean alkuperästä.
Tuli aika, jolloin tuosta vitsistä tuli totta.
– Suljimme lounas-kahviomme sisätilat hutikuun ensimmäinen päivä ja avasimme drive in -kioskin, josta saa kaikkia tuttuja Bensis-tuotteita, kuten autonpesut, nestekaasut, autotarvikkeet, kahviotuotteet ja lounasta.

Tuttua Bensis-ruokaa nopeasti
Ruokalistalla on tuttua Bensis-ruokaa poisluettuna päivän leike.
– Leike jätettiin sen vuoksi pois drive in -kioskilistalta, jotta ruoka on nopeasti nostettavissa asiakkaalle. Normaalisti leike paistetaan meillä aina tilauksesta, jotta se on rapea ja herkullinen. Paistamisessa kestää noin 10 minuuttia, mikä hidastaisi lounasjonon etenemistä kioskilla liikaa.
Sanna kertoo, että ruokaa on saatavilla arkisin kello 10-13. Muita Bensispalveluja sekä muun muassa tuoreet itseleivotut pullat ja sämpylät koko aukiolomme ajan.
– Kotiruokalounaan lisäksi on saatavilla paikallisia Aitolahden lihapiirakoita, nakkeja ja makkaraperunoita.
Eikä tässä vielä kaikki. Vaikka ruuan hakeminen on helppoa, se on myös nopeaa.
– Kellotimme kuinka nopeasti saamme yhden ihmisen kotiruokalounaan leipineen ja salaatteineen asiakkaan matkaan, niin selviämme operaatiosta alle minuutissa. Kauaa ei siis autojonossa tarvitse jonottaa saadakseen mahan täyteen, naurahtaa Sanna.

Positiivista palautetta
Sanna kertoo, että asiakkaat ovat jo mukavasti löytäneet tiensä drive in -luukulle.
– Kaikenlaista palautetta ja ruokatoiveita kuuntelemme mielellämme ja pyrimme niitä toki mahdollisuuksien mukaan myös toteuttamaan niin normaalistikin kuin nyt erikoistilanteessakin. Ihmiset ovat olleet iloisia, että lounasruokaamme on mahdollista saada nyt koronakriisin aikanakin.

Positiivista palautetta
– Olemme saaneet iloisesta ja nopeasta palvelusta, sekä hyvästä ruuasta. Moni on pitänyt tässä tilanteessa drive in -myyntiä hyvänä keksintönä. Uusia ideoitakin kehitellään. Sanna kertoo, että drive in -kioski palvelee siihen saakka, kunnes hallitus poistaa ravintoloita ja kahviloita koskevat rajoitteet.
– Tarkoituksemme on ensisijaisesti pyrkiä elvyttämään normaalitoimintamme jälleen henkiin ja näinollen säilyttää nykyiset työpaikat ja toivomme sen olevan helpompaa, kun toiminta ei ole kokonaan loppunut tänäkään aikana.
– Jatkammeko koronakriisin jälkeen drive in -toimintaa myös koronan jälkeen, on vielä arvoitus. Päässä vilisee ideoita, mutta aika näyttää, mitkä niistä ovat toteutuskelpoisia.

Itäväylän Bensis
Helsingintie 1, Hamina
05 3541004
https://www.facebook.com/itavaylanbensis/
Yrittäjä: Sanna Rasa