27.5.2020 klo 12:32
Uutinen

Yrittäjätarinat: Kurssit ja luennot kotisohvalta

Luennoitsija, jouduitko perumaan sopimasi koulutuksen? Opettaja, etkö voi pitää sopimaasi tuntia? Harrastaja, etkö pääse koronan takia tanssikurssille tai karateen? Tylsistytkö kotona, kun et pääse liikkumaan mihinkään ja useammat tapahtumat ja kurssit on peruttu? Ei hätää! Mainostoimisto & Tuotantoyhtiö Same-eYes Oy on keksinyt asiaan ratkaisun.

Mistä on kysymys?
Same-eYes Oy:llä on vuosien kokemus tapahtumien, esitysten, tilaisuuksien taltioinneista ja livestreamauksista.
– Kun asiakasvirta alkoi takkuilemaan ja ovi käymään yhä harvemmin, niin pidettiin hätämiitinki, jossa kehitimme uuden palvelun, kertoo mainospäällikkö Sami Malmberg.
Ihmisten ollessa kotona ja paikkojen olleessa kiinni, keksivät mainostoimiston pojat uuden mallin, jolla voi tehdä esimerkiksi luentomateriaalit ja opetustilanteet oppilaiden saataville, vaikka kurssit olisikin peruttu.
– Kehitimme uuden mallin, jolla toteutetaan kustannustehokkaalla konseptilla yrityksille ja yhteisöille videotallenteen julkaistavaksi CityMedia sivustolle, kertoo mainospäällikkö Sami Malmberg. – Tulemme asiakkaan luokse, vaikka hänen kotiinsa ja kuvaamme materiaalin monikameratekniikalla. Samaan aikaan kun kuvaamme leikkaamme työn ja kun asiakas sanoo viimeiset sanat kameralle, niin tuotos on valmis laitettavaksi CityMedia-palveluun, josta katsojat sen voivat katsoa, vaikka sieltä omalta sohvalta.

Mutta sitten on CityMedia?
CityMedia on tilausvideopalvelu, joka kokoaa yhteen erilaisia koulutus-, viihde- kulttuurialan videoita. Videoita voi katsoa silloin kun se parhaiten itselle sopii.
– Uudessa CityMedia Suoratoistopalvelussa voidaan julkaista myös jo olemassa olevia videoita esimerkiksi webinaareja, koulutusvideoita, viihteellisiä tallenteita.
On-Demand julkaisun edellytyksenä on kuitenkin voimassa oleva Y-tunnus.
– Otamme provisiona kiinteän 35 prosenttia ylläpitokuluihin jokaisesta lunastetusta katselusta, jolla katamme palvelun ylläpitokustannuksia. Loput tilitetään oikeuksien omistajalle. Muutoin sivustolla julkaisu on maksutonta.
Katselumaksun suuruuden voi asiakas vapaasti päättää.
– Onko se kertamaksu vai saako samalla maksulla katsoa useamman kerran. Samoin voi päättää onko julkaisu vuokrattavissa ja/tai myytävänä tai ladattavissa.

Sivusto elää koko ajan
Sivusto täydentyy sitä mukaan, kun videoita saadaan.
– Mitä useampi video sivuilta löytyy, sen suurempi synergia-arvo kokonaisuudella on.
Malmberg kertoo, että parasta aikaa haalitaan ja toteutetaan sisältöä. Sivusto on avattu ja se löyty täältä.
– Ja tämähän ei ole vain tämän koronakriisin aikana, vaan tarkoitus on jatkaa toimintaa myös tämän tilanteen jälkeenkin ja laajentaa palvelu koko Suomen kattavaksi.

Mainostoimisto & Tuotantoyhtiö Same-eYes Oy
Kivimiehenkatu 4, 45100 Kouvola
https://www.same-eyes.com, https://www.citymedia.fi/
Yrittäjä: Sami Malmberg.