9.5.2020 klo 13:20
Uutinen

Yrittäjätarinat: Puhtaalla autolla on mukava ajaa

Eikö puhtaalla autolla olekin mukava ajaa? Tuntuu, kuin se olisi juuri kaupasta ostettu. Oletko samaa mieltä myös siitä, että ikävät hajut autossa ovat raivostuttavia? No ei hätää. Kouvolan Autopesu palvelee, kun tarvitset puhtaan auton, oli kyse sitten ulkopinnasta tai sisätiloista.

Auto puhtaaksi sisältä ja ulkoa
Kouvolan Autopesu sijaitsee Korjalassa, samassa rakennuksessa Ympäristön Autokaupan kanssa. Kouvolan Autopesussa auto pestään sekä ulkoa että sisältä. Yrittäjä Kai Pulli kiittelee, että paikalliset ovat käyttäneet hyvin heidän palveluitansa.
– Harvoin sitä lähdetään viemään autoa kauemmaksi pesuun, naurahtaa Kai, joka on palvellut asiakkaita ja puunannut autoja jo yli kymmenen vuotta yrittäjänä.
Auton käsinpesujen lisäksi Autopesussa auton maalipinta saa uuden kiillon tai vahan pintaansa. Sisätilat siivotaan myös ammattitaidolla ja ripeästi.

Asiakkaita on riittänyt lähes entiseen malliin
– Pääsääntöisesti vallitseva tilanne ei ole vaikuttanut meillä mitenkään. Autoja on pesty ja fixattu normaaliin tapaan. Mutta pitää ottaa huomioon se, että kevät on muutenkin meillä sesonkiaikaa. Jos virusepidemia olisi iskenyt talvella, olisi se hiljentänyt tuntuvasti.
Nyt kun ihmisten etätyöt ovat lisääntyneet ei autolla tarvitse enää mennä töihin.
– Ihmiset ovat huomanneet, että auto seisoo vähän niin kuin tyhjän panttina, joten silloin on hyvä aika viedä se pestäväksi tai vaikkapa vahattavaksi.
Entä olisiko sinulla halukkuutta viedä auto siivoukseen, mutta aikataulusi on tiukka?
– Tähänkin meillä on ratkaisu. Jos ei itse pääse tuomaan autoa, voimme noutaa ja palauttaa autosi sovitusta paikasta, sovittuna aikana.

Sisäsiivouksesta kannattaa huolehtia korona-aikana
Auton sisäsiivous on ajankohtaista sekä turvallisuuden että terveellisyyden vuoksi. Turvallisuutta ajamiseen tuo esimerkiksi puhtaat ikkunat ja jalkatilojen siivous.
– Joskus auton tuulilaseista ei näy ulos oikein ollenkaan, varsinkin kun aurinko vielä paistaa tietyllä korkeudella. Tämä aiheuttaa vaaratilanteita tien päällä.
– Myös jalkatilassa pyörivät tavarat voivat aiheuttaa arvaamattomia tilanteita, esimerkiksi tyhjä pullo saattaa vieriä jarrupolkimen alle.
Terveellisyys on myös tällä hetkellä tapetilla. Vaikka koronavirus ei nykytiedon mukaan viihdy kuivilla pinnoilla, puhtaat pinnat luovat ihmisille turvallisuuden tunnetta. Auton ratti, ovenkahvat, vaihdekeppi ja muut kosketuksille alttiit pinnat voi helposti ja nopeasti pyyhkäistä kotipihassa puhtaaksi.
Järeämpikin keinoja auton sisätilojen putsaamiseksi on.
– Otsonoinnilla pystytään poistamaan autosta monet hajut, kuten esimerkiksi tupakansavu, eläinten-, ja ruuan hajut. Otsonointi hapettaa viruksia ja bakteereja, jotka hajoavat otsonoinnin vaikutuksesta. Varmaa tutkimustietoa ei ole saatavilla häätääkö se myös koronaviruksen. Haittaa otsonoinnista ei ammattilaisen tekemänä kuitenkaan ole. Samalla autosta tulee raikkaan hajuinen.