7.5.2020 klo 12:02
Uutinen

Yrittäjätarinat: Ruokaostokset kotiin ja työpaikalle

Oletko etätöissä kotona ja et ehdi kauppaan? Tai kenties karanteenissa ja et saa liikkua pois kotoa? Ei hätää, ruokaostokset voi tehdä näppärästi netin kautta ja ostokset tuodaan kotiovellesi.

Tällaista verkkokauppa- ja kotiinkuljetuspalvelua tarjoaa moni yrittäjä tällä alueella ja yksi heistä on K-Supermarket Valtari Kouvolassa.

Asiakasmäärät räjähtivät käsiin
Aina ei jaksa, viitsi tai pysty käymään kaupassa. Näissä tilanteissa K-Ruoka-verkkokauppa tuo toivotun helpotuksen asiaan. K-Supermarket Valtari on toimittanut ruokaa monen ihmisen kotiin ja jopa työpaikalle jo parin vuoden ajan.
– Kauppakassi palvelu on ollut suosittu, mutta viime viikolla koko homma räjähti käsiin, kertoo kauppias Tero Turkia.
Kauppias kertoo, että palvelua alettiin käyttää enemmän ja asiakasryhmät laajenivat.
– Näkee selvästi, että tällaiselle palvelulle on kysyntää. Asiakkaita on monen ikäisiä, mutta nyt erityisesti lapsiperheet ja vanhukset ovat lisääntyneet.
Lisäksi myös yritykset ovat löytäneet palvelun. Ne yritykset, jotka eivät vielä ole siirtyneet etätöihin kotikonttoriin, voivat myös hyödyntää palvelua.
– Nyt ei työntekijöiden tarvitse lähteä kesken päivää käymään kaupassa ostamassa kahvihuoneeseen tavaraa. Ei siis tarvitse valjastaa työntekijää käymään kesken päivää kaupassa, sillä se saattaa kauimmillaan olla vaikka tunti kun työntekijä on poissa työmaalta.

Miten palvelu toimii?
Palvelu toimii niin, että teet ostoksesi verkkokaupassa, kauppias kokoaa kassin valmiiksi ja sen jälkeen voit noutaa sen kaupasta tai vaihtoehtoisesti kauppias toimittaa sen sinulle kotiovellesi. Verkkokauppatilauksen keräily valmiiksi asiakkaan noutoa varten maksaa 6,90 euroa, plussakortilla 4,90 ja keräily sekä kotiinkuljetus 12,90 euroa tilausta kohti. Maksu onnistuu sekä kortilla että käteisellä.
– Ruokaostokset toimitetaan Kouvolan alueen lisäksi myös Kausalaan. Ja palvelun taksa on aina sama riippumatta mihin päin Kouvolaa tavarat tuodaan.
Näin ollen verkkokauppa ja kotiinkuljetus palvelee myös syrjäseudun asukkaita. Yhteistyötä muiden yrittäjien kanssaVaikean ja haastavan tilanteen keskellä on Tero löytää myös positiivisia asioita. Tero toteaa, että tämä kriisi on myös positiivisesti lähentänyt yrityksiä ja yrittäjiä. Apua on saatavilla helposti.
– Esimerkiksi kun muilta K-kaupoilta alkoivat lihat loppua kesken ja jakelussa oli ongelmia, niin meidän yrityksemme jakoi muille K-kaupoille naudanlihaa meidän omalta teurastamoltamme. Yhteistyötä tehdään muutenkin muiden yrittäjien kanssa. Ostokset asiakkaiden luokse kuljettaa kuusankoskelainen Kuljetusliike Ruokavaunu.

K‑Supermarket Valtari
Kouvolankatu 15, 45100 Kouvola
040 0759754
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-valtari
Yrittäjät: Tero ja Minnamari Turkia