4.4.2019 klo 10:03
Uutinen

Yrittäjien ja kuntien hankinta-asiat kuntoon Pohjois-Savossa

Savon Yrittäjissä on käynnistynyt uusi ESR-rahoitteisen hanke, jossa keskitytään julkisten hankintojen kehittämiseen Pohjois-Savossa. Hanke kulkee tällä hetkellä nimellä Parempia ja vaikuttavampia hankintoja Pohjois-Savoon.

Hankkeen toteutuksesta vastaavat projektipäällikkö Mia Simpanen yhdessä projektikoordinaattori Niko Knuutisen kanssa. Kevään aikana toteutukseen tulee osalliseksi myös hankintaneuvoja, joka hoitaa hankintoihin liittyvän neuvonnan ja koulutuksen yrityksiin ja hankintayksiköihin.

– On mahtavaa, että olemme saaneet rahoituksen hankinta-asioiden kuntoon saattamiseksi Pohjois-Savossa. Vuosien saatossa hankinta-asioita on viety eteenpäin, mutta nyt saamme resursseja toiminnan uudelle tasolle nostamiseksi. Hankkeen päätyttyä meillä pitää olla kuntien toimintamallit hankintojen osalta kunnossa ja yrittäjien osaaminen ja uskallus vastata tarjouspyyntöihin hanskassa, Simpanen kertoo.

Mitä hanke tarjoaa yrittäjille?

Hanke tarjoaa Pohjois-Savossa toimiville yrityksille yksilöityä hankintaneuvontaa ja -opastusta. Neuvonnan tarkoituksena on auttaa ja ohjata yrityksiä konkreettisesti julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, kuten muun muassa tarjouspyyntöihin vastaamisessa. Lisäksi hanke tarjoaa koulutuksia ja info-tilaisuuksia julkisista hankinnoista niin yrittäjille kuin kuntien hankinnoista vastaavillekin tahoille.

-Toivomme, että pohjoissavolaiset yritykset ja kuntien sekä muiden julkisten toimijoiden hankintayksiköt lähtevät aktiivisesti mukaan kehittämään osaamistaan hankinnoissa. Nyt jos koskaan siihen on ainutlaatuinen mahdollisuus. Hankintaneuvonta alkaa touko-kesäkuun vaihteessa. Yritykset pääsevät mukaan hankkeeseen 50 eurolla, toteaa Mia Simpanen.

Parempia ja vaikuttavampia hankintoja Pohjois-Savoon -hankkeen kokonaiskustannusarvio on 285 000 euroa, josta Euroopan sosiaalirahaston osuus on noin 225 tuhatta euroa. Lisäksi hanke sai vajaan 60 tuhannen euron rahoituksen Pohjois-Savon liitolta.

Lisätietoja:

Savon Yrittäjät
Mia Simpanen, projektipäällikkö/ Parempia ja vaikuttavampia hankintoja Pohjois-Savoon -hanke: mia.simpanen(at)yrittajat.fi, p. 044 3680 505
Arto Nykänen, toimitusjohtaja: arto.nykanen(at)yrittajat.fi, p. 044 3680 501