7.9.2017 klo 09:09
Uutinen

Yrittäjien ja partiolaisten yhteinen Suomi 100 -kampanja sai jatkoa Helsingin Venetsialaisissa

Helsingin Venetsialaiset – yksi kesän ykkösjuhlista – järjestettiin Vuosaaren kauniissa Ruusuniemen rantamaisemassa elokuun viimeisenä viikonloppuna jo neljännen kerran. Yrittäjien ja partiolaisten Yhdessä metsään -kampanja sai jatkoa tapahtumassa, jossa Itä-Helsingin Yrittäjien ja Vuosaaren Rastipartion lippukunnan yhteinen vaahtokarkkipiste metsän kupeessa osoittautui yleisömenestykseksi.

Ohjelmantäytteinen ilta alkoi kello viideltä ja päättyi huimaan ilotulitukseen iltakymmeneltä. Tilaisuuden avasi varapormestari Pia Pakarinen, joka onnitteli Vuosaarta Vuoden 2017 kaupunginosa –palkinnosta ja kertoi muun muassa Helsingin kaupungin uuden strategian luonnoksen julkistamisesta.

Kesäjuhla oli suunnattu koko perheelle ja ohjelma oli monipuolista. Lapsille oli järjestetty poniratsastusta, temppurata, pomppulinna, saippuakuplapaja, sumoilua sekä paljon muuta hauskaa touhua. Hurjinta meno oli tietenkin Benji-hyppääjillä, jotka välillä keräsivät pitkäänkin rohkeutta hypätä alas roikkumaan. Perheen karvaisille ystäville oli pukukilpailu, jossa paras asu palkittiin. Tarjolla oli muhkeita hampurilaisia, lettuja ja monenlaista pikku syötävää. Venetsialaisten teemana oli karnevaalit ja alueelle syntyi illan pimetessä hieno karnevaalitunnelma.

Vuosaaren Rastipartion lippukunta tarttui heti toimeen ja yrittäjien piste täyttyi hetkessä iloisista lapsista perheineen. Mukana olivat Anna Mell, Olli Heikkinen, Joosef Abokther ja Rosa Savén.

Yrittäjien teltalla oli supinaa heti alusta saakka, sillä iltaa varten varatut kolme vaahtokarkkien paistopistettä kiinnittivät heti juhlakansan huomion. Partiolaiset ja yrittäjät laittoivat illan aikana yli 500 juhlijan suut makeaksi.
Yhteensä Venetsialaisten aikana paistettiin noin 1500 kappaletta Itä-Helsingin Yrittäjien tarjoamaa vaahtokarkkia, joita hymyilevät ja aina ystävälliset rastipartiolaiset tarjoilivat. Suurin osa vaahtokarkkien paistajista oli lapsia, jotka selkeästi nauttivat paistamisesta ja sen päälle saamastaan herkullisesta suupalasta.

Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Sarianne Reinikkala ja Itä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mika Tuominen varmistivat, että vaahtokarkkeja riittää paistettavaksi koko illan ajan.

Illan tummetessa väkeä saapui tapahtumapaikalla entistä enemmän. Tapahtuman organisoija, Kahvila Kampelan yrittäjä Riina Dursun, arvioi juhlien osallistujamääräksi noin 10 000 henkilöä. Näyttävä ilotulitusshow oli illan kohokohta. Ilotulitus oli yhdistelmä musiikkia ja räiskyviä raketteja ja sai suuret aplodit katsojilta. Yhteistyö partiolaisten kanssa on ollut koko vuoden erittäin hyvää ja antoisaa. Seuraavaksi tapaamme varmastikin Helsingin suosituimmalla Joulupolulla Vuosaaressa.

Venetsialainen ilta huipentui upeaan ilotulitukseen.

Yrittäjät yhteistyössä partiolaisten kanssa

Vaahtokarkkitapahtuman partiolaisille järjestivät Helsingin Yrittäjät ja Itä-Helsingin Yrittäjät. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomen Partiolaiset kannustaa lippukuntiaan järjestämään metsäretkiä sellaisille lapsille ja nuorille, joille metsä ei ole entuudestaan tuttu. Yhteishengessä Suomen Yrittäjät kannustaa paikallisia yrittäjäyhdistyksiään tarjoamaan partiolaisille järjestelyapua retkien toteutukseen. Yrittäjien tukema partiolaisten Yhdessä metsään -kampanja kestää läpi vuoden.

Teksti: Sarianne Reinikkala
Kuvat: Itä-Helsingin Yrittäjät