23.11.2020 klo 08:34
Uutinen

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat ja koulutukset kootusti yhdessä kalenterissa

Espoossa testataan uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen alueen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kalenterissa on tietoja sekä fyysisistä että virtuaalisista verkostoitumistapahtumista, yrittäjyyskoulutuksista, tiettyyn teemaan tai alaan liittyvistä seminaareista ja esimerkiksi kasvu- ja kiihdyttämöohjelmien hakuajoista.

Kalenterikokeilulla pyritään tarjoamaan fyysiset ja virtuaaliset tapahtuma- ja koulutustiedot kootusti yhdessä paikassa, mikä helpottaa juuri omalle yritystoiminnalle tärkeimpien tapahtumien ja koulutusten löydettävyyttä. Kokeilu edistää myös alueen yrittäjä- ja yritystapahtumien järjestäjien yhteistyötä muun muassa päällekkäisyyksien poistossa, oikeiden kohderyhmien saavuttamisessa ja tarpeellisen tapahtumasisällön kehittämisessä. Digitaalinen tapahtumakalenterikokeilu nopeuttaa tiedonhakua ja tukee myös korona-aikana tarjoamalla erityisesti tilanteeseen liittyvää tietoa yrityksille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Tapahtumakalenteri sisältää hakutoiminnon, ja kokeilun edetessä kalenteriin on tarkoitus lisätä hakuvahti, joka tarjoaa kullekin olennaista tietoa tapahtumista ja koulutuksista suoraan sähköpostiin. Julkaistavat tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia tai voittoa tavoittelemattomia.

Monitasoinen verkostokokeilu

Digitaalinen tapahtumakalenteri toteutetaan elokuun 2020 ja helmikuun 2021 välisenä aikana. Mukana ovat Business Espoo -yrityspalveluverkoston seitsemän toimijaa: Espoon kaupunki, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut ja YritysEspoo.

Lisäksi kokeiluun on pyydetty mukaan Espoon ja sen lähialueen keskeisiä tapahtumajärjestäjiä, jotka järjestävät muun muassa startup-tapahtumia, eri alojen seminaareja ja avoimia verkostoitumistapahtumia.

Kokeilussa ovat mukana kalenteria ja sen toimintamallia kehittämässä olleet kumppanit VTT, Aalto Startup Center ja Urban Mill. Mukaan kokeilemaan lähtevät myös eri alojen ekosysteemitoimijoita ja -keskittymiä kuten Smart Otaniemi, Health Capital Helsinki, Helsinki Business Hub ja Business Finland.

”Espoossa osataan tehdä laaja-alaista yhteistyötä, ja tapahtumakalenteria voidaankin kutsua monitasoiseksi verkostokokeiluksi, jossa Business Espoo -verkoston lisäksi on mukana koko ekosysteemiverkostomme toimijoita”, sanoo projektipäällikkö Heli Hidén Espoon kaupungilta.

Kokeilun aikana Espoon kaupunki kumppaneineen kartoittaa yritysten toiveita tapahtumille ja koulutuksille sekä luo pohjaa tapahtumajärjestäjien tiiviimmälle yhteistyölle. Kokeilun aikana mukaan tapahtumistaan ilmoittamaan otetaan arviolta 15−25 organisaatiota.

”Jokainen voi tulla mukaan kokeilemaan ja etsimään haluamiaan tapahtumia. Jo se, että klikkailet juuri sinua kiinnostavia tapahtuma-aiheita, auttaa meitä kehittämään analytiikan kautta alueemme tapahtumatarjontaa”, kannustaa Heli Hidén.

Tapahtumakalenteri on julkaistu omalla verkkosivulla www.businessevents.espoo.fi

Kokeilu on osa Espoon digiagendan kokeiluja, joilla pyritään kehittämään kaupungin palveluja digitaalisia ratkaisuja ja uutta teknologiaa hyödyntäen. Kalenterin toteuttajan toimii Siili Solutions.

Lisätietoja:

Tapahtumakalenterikokeilu: projektipäällikkö Heli Hidén, Espoon kaupungin palvelukehitysyksikkö, puh. 040 801 9930, heli.hiden@espoo.fi

Digiagendan kokeilut: kehittämispäällikkö Valia Wistuba, Espoon kaupungin palvelukehitysyksikkö, puh. 043 825 2905, valia.wistuba@espoo.fi