17.5.2018 klo 10:41
Uutinen

Yrittäjien kattava tietopankki ja neuvontapalvelu on avattu Suomi.fi-sivustolle

Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosio on nyt julkaistu. Sen myötä kaikki yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvät tiedot ja neuvot löytyvät yhdestä paikasta. Suomi.fi:n yritysosio korvaa aiemmin käytössä olleen Yritys-Suomi-sivuston.

Julkiset palvelut yhteen kokoava Suomi.fi-verkkopalvelu laajentuu kattamaan myös yrityksille ja yrittäjiksi aikoville suunnatut viranomaispalvelut. Suomi.fi:n yritysosio kokoaa yhteen paikkaan yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin liittyvät palvelut sekä kattavan yrittämisen tietopaketin. Uudistuksen myötä suosittu yrityssuomi.fi-palvelu integroidaan osaksi Suomi.fi-verkkopalvelua. Yritys-Suomen puhelinpalvelu alkaville ja toimiville yrittäjille (p. 0295 020 500) jatkuu entisellään.

Suomi.fi:n yritysosiossa on tietoa esimerkiksi yrityksen perustamisesta ja rahoituksen hakemisesta sekä työntekijöiden palkkaamisesta ja työnantajan velvollisuuksista. Suomi.fi-verkkopalvelussa on myös kattavasti tietoa, joka helpottaa liiketoiminnan suunnittelua ja kehittämistä. Verkkopalvelussa kerrotaan myös yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen tarjolla olevista palveluista.

Ohjattu toimintapolku on uuden yrittäjän muistilista

Yrityssivusto tarjoaa tukea aloittavalle yrittäjälle uudella tavalla, kun palvelussa julkaistaan ohjattuja toimintapolkuja. Niiden ideana on ohjata tuleva yrittäjä yrityksen perustamisen vaiheiden läpi ja varmistaa, että tärkeät asiat tulevat huomioitua. Vastaamalla kysymyksiin yrittäjä saa yhtiön perustamista helpottavan muistilistan, joka neuvoo, mitä lupia yritys tarvitsee, mihin rekistereihin pitää ilmoittautua ja minkälaisia vakuutuksia tulee hankkia.

Yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen ohjaavat toimintapolut on jo julkaistu. Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja suunnitteilla on myös ohjattu polku ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.

Sähköiset valtakirjat ja viranomaisviestit yrityksille

Vuoden 2018 aikana Suomi.fi-palvelut laajenevat kattamaan entistä monipuolisemmin myös yritysten tarpeita, kun Suomi.fi-viestit laajenee kattamaan pienten yritysten viranomaisviestinnän. Suomi.fi-viestit on nopea ja tietoturvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon organisaatioiden kanssa.

Suomi.fi-valtuuksissa puolestaan yrityksen edustaja voi jo nyt valtuuttaa esimerkiksi yrityksen työntekijän hoitamaan yrityksen asioita. Mahdollisuus hoitaa asioita sähköisen valtakirjan avulla laajenee kuluvana vuonna merkittävästi.

Lue myös Suomen Yrittäjien digi- ja koulutuspäällikkö Joonas Mikkilän kolumni aiheesta >>


Mikä on Suomi.fi?

Suomi.fi on verkkopalvelu, josta löytyvät kootusti kaikki julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Suomi.fin avulla kansalaiset löytävät tietoa julkisista palveluista oman elämäntilanteen mukaisesti – yhdestä paikasta. Kirjautumalla Suomi.fi:hin voit tarkastella omia tietojasi eri viranomaisten rekistereissä, valtuuttaa toisen henkilön tai yrityksen asioimaan puolestasi ja vastaanottaa viranomaisten lähettämän postin sähköisesti.

Suomi.fi:n yritysosio kokoaa yhteen kaiken yrittämiseen liittyvän tiedon ja tuen. Tietoa löytyy yrityksen koko elinkaaren matkalle, aina yhtiömuodon valitsemisesta yritystoiminnan lopettamiseen. Suomi.fi:n kehittämisestä vastaa Väestörekisterikeskus.