15.6.2020 klo 13:04
Uutinen

Yrittäjien kuntabarometri 2020: Yrittäjät tyytymättömiä pääkaupunkiseudun hankintapolitiikkaan

Pääkaupunkiseudulla toimivat yrittäjät antavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien elinkeinopolitiikan osa-alueista heikoimman arvosanan kaupunkien hankintapolitiikasta. Kolmen kaupungin yhteinen keskiarvo on 2,4 asteikolla 1-5. Kaupunkikohtaisesti selvästi parhaan arvosanan pääkaupunkiseudulla hankinnoista saa Kauniainen 3,3 ja matalimman Espoo 2,3.

Tyytyväisimpiä yrittäjät ovat pääkaupunkiseudulla infrastruktuuriin, jossa arvosana nousee kolmeen. Kaupunkien ja valtion merkittävät panostukset pääkaupunkiseudun kehittämiseen ja kasvattamiseen ovat yrittäjien mielestä olleet elinkeinopolitiikan onnistunein osa-alue viime vuosina.

Tulokset käyvät ilmi valtakunnallisesta IRO Researchin tekemästä Yrittäjien kuntabarometri -kyselystä, johon vastasi pääkaupunkiseudulla 655 yrittäjää. Koko Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi yrittäjät arvioivat Liedon arvosanalla 4,18. Yli 50 000 asukkaan kaupunkien sarjassa paras oli Seinäjoki 3,42. Vantaa oli kuudes 2,89, Helsinki seitsemäs 2,86 ja Espoo kymmenes 2,82. Pääkaupunkiseudun kaupungeista selvästi myönteisimmän arvion yrittäjiltä sai Kauniainen 3,55.

Kaupunkien yhteen liittymiselle pääkaupunkiseudulla ei yrittäjiltä tule tukea. Toistakymmentä vuotta sitten espoolaiset yrittäjät vastustivat kaupunkien yhteen liittämistä useampana vuonna 70 – 80 prosenttisesti, niin nyt vastustajien määrä oli laskenut 60 prosenttiin. Yhteenliittymistä kannattavien määrä ei ole vuosikymmenessä juuri muuttunut sen ollessa nyt 25 prosenttia. Ei osaa sanoa vastaajien määrä on hieman noussut.

Vantaalla ja Helsingissä liputettiin aiemmin nykyistä voimakkaammin yhdistymisen puolesta. Nyt vantaalaisista yrittäjistä vain 29 prosenttia liputti yhdistymisen puolesta ja 49 prosenttia oli sitä vastaan. Helsingissä vastaavat lukemat olivat 37 prosenttia kyllä ja 44 prosenttia ei. Kauniaisten kaikki vastaajat olivat itsenäisyyden säilyttämisen puolesta.

Katso kuntaraportit:

Espoo

Kauniainen

Helsinki

Vantaa

Katso Yrittäjien kuntabarometrin tulokset kokonaisuudessaan täältä >

Lisätietoja:

Erkki Pärssinen
Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ja Espoon Yrittäjät
p. 050 411 1104

Esa Mänttäri
Vantaan Yrittäjät
p. 040 055 7411