Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo.
1.12.2023 klo 07:08
Uutinen

Yrittäjien Mikael Pentikäinen EastCham Finlandin hallituksen puheenjohtajaksi

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on valittu EastCham Finlandin hallituksen puheenjohtajaksi keväällä 2024 pidettävään jäsenkokoukseen asti.

Pentikäinen on toiminut kauppakamarin hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 2019–2023 ja ennen tätä hallituksen jäsenenä vuodesta 2018 alkaen.

– Lupasin vetää hallitusta ensi kevään vuosikokoukseen asti, kun hallitusta erinomaisesti vetänyt Ilkka Salonen luopui tehtävästä. Pyrimme löytämään keväällä hallituksen vetäjäksi henkilön, jolla on vahvaa operatiivista kokemusta EastChamin markkinoilta, Pentikäinen kertoo tiedotteessa.

Pentikäisen johdolla hallitus työstää EastChamin Ukrainan toimiston avaamista. Kauppakamari tukee yrityksiä antamalla konkreettista neuvontaa ja tietoa liiketoimintaympäristöstä ja -mahdollisuuksista sekä kumppaniverkostosta.

– EastCham on nyt uuden edessä. Olemme auttaneet yrityksiä pois Venäjältä, ja nyt autamme heitä löytämään uusia markkinoita. Erityisen tärkeää on rakentaa jalansijaa Ukrainaan, jonne EastCham on avaamassa toimistoa suomalaisten yritysten tueksi, sanoo Pentikäinen.

Toimitus
Toimitus