11.1.2017 klo 20:40
Uutinen

Yrittäjien paikallisyhdistykset sisukkaita vaikuttajia

Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys toimii lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Kaikkiaan verkostossa on yli 400 paikallisyhdistystä. Satakunnan Yrittäjiin näistä kuuluu 24 yhdistystä, joissa toimii 300 aktiivista luottamushenkilöyrittäjää. Yrittäjät tekevät kiinteää yhteistyötä kuntien kanssa: oman paikkakunnan ja lähialueen menestys voi perustua vain alueen kannattavaan yritystoimintaan.

Kuntatasolla paikallisyhdistysten asiantuntevat luottamushenkilöt tekevät yhteistyötä kunnan viranhaltija- ja luottamusjohdon kanssa. Yhteisissä elinkeinotiimeissä pohditaan säännöllisesti kuntien kaava- ja infrastruktuuriasioita, hankintapalveluiden toimivuutta ja yhteistyötä yrityspalveluiden kanssa. Elinkeinotiimi suunnittelee elinvoimaohjelman ja seuraa yritysvaikutusten arviointia. Lisäksi tuleva maakuntauudistus on osana yhteisiä keskusteluja.

Paikallisyhdistysten tavoitteena on kehittää yritysten toimintaedellytyksiä ja sitä kautta parantaa kunnan elinvoimaisuutta. Näin luodaan kuntaan myös uusia työpaikkoja ja kehitetään palveluja. Yrittäjät myös nostavat paikalliseen julkiseen keskusteluun asioita, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman huomiota.

Friski myättuult

Satakunnan Yrittäjät arvioi vuosittain paikallisyhdistystensä toiminnallista laatua. Arvioinnissa seurataan yhdistyksen yhteistyötä kunnan kanssa, jäsenpalveluiden ja tapahtumien laadukkuutta sekä järjestöosaamista ja hallituksen työskentelyä.

Kisassa on neljä sarjaa: yhdistykset alle 100 jäsentä, 100 – 200 jäsentä, 200 – 500 jäsentä ja yli 500 jäsentä. Kunkin sarjan voittaja lähetetään Suomen Yrittäjien arviointiin, ja parhaat yhdistykset kustakin sarjasta palkitaan valtakunnallisesti. Satakunnan omista sarjavoittajista palkitaan yksi Satakunnan Vuoden paikallisyhdistyksenä.

Tänä vuonna Vuoden 2016 paikallisyhdistykseksi Satakunnassa valittiin Rauman Yrittäjät (yli 500 jäsentä). Valintaan vaikuttivat mm. seuraavat asiat: Yhteistyö kaupungin viranhaltijoiden kanssa on tiivistynyt ja kehittynyt. Yhdistyksen tiedottaminen on monipuolista ja ajantasaista. Jäsentapahtumat ovat laadukkaita ja kokoavat yhteen paljon yrittäjiä. Lisäksi hallituksen työskentelyssä on toteutettu toimiva työnjako jäsenten kesken. Yhdistys toimii hyvin suunnitelmallisesti ja toiminta on kokonaisuudessaan kehittynyt voimakkaasti.

Kunniamaininnat ansiokkaasta työstä yrittäjyyden edistämiseksi saivat: Luvian Yrittäjät (alle 100 jäsentä), Merikarvian Yrittäjät (100 – 200 jäsentä) ja Ulvilan Yrittäjät (200 – 500 jäsentä).

Lisätiedot: Markku Kivinen, 050 377 8006, markku.kivinen@yrittajat.fi

Kuva: Rauman Yrittäjien hallituksen edustajat iloitsevat Satakunnan Vuoden paikallisyhdistys -tunnustuksesta. (Kuva: Tarja Aho)

Satakunnan Yrittäjät on noin 4 700 jäsenellään maakunnan suurin elinkeinoelämän etujärjestö. Jäsenyritysten työllistävä vaikutus Satakunnassa on noin 24 000 henkilöä. Jäsenistöstä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Yhdistys muodostuu 24 paikallisyhdistyksestä, joissa toimii 300 aktiivista luottamushenkilöä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi/satakunnan-yrittajat.