5.7.2017 klo 16:19
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen: Aito valinnanvapaus ja reilu kilpailu tärkeitä sote-uudistuksessa

Hallitus päätti siirtää sote-uudistusta vuodella ja maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen pitää tärkeänä pk-yritysten kannalta, että valinnanvapaus toteutuu aidosti.

Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti torstaina, että hallitus jatkaa sote- ja maakuntauudistusta nyt uudella aikataululla. Maakuntavaalit järjestetään ensi lokakuussa ja uudistukset tulevat voimaan vuoden 2020 alusta lukien.

Hallitus aikoo antaa uuden esityksen valinnanvapauslaiksi alkuvuodesta 2018.

– On hyvä valmistella asia huolella ja ottaa huomioon perustuslakivaliokunnan kritiikki. Valmisteluun on syytä varata riittävä aika, jotta esityksestä saadaan laadukas ja se on vietävissä läpi, Mikael Pentikäinen toteaa.

Hän painottaa, että-uudistus on saatava aikaan ja myös valinnanvapaus on toteutettava, jotta sote-palveluiden laatu ja tehokkuus paranevat. On myös luontevaa, että maakuntavaalien ajankohta siirtyy.

– Yrittäjät on esittänyt pakettiin muutoksia lausunnoissaan. Niitä tarvitaan turvaamaan erityisesti pk-yritysten edellytykset perustaa ja pyörittää sote-keskuksia, jotta syntyy läpi maan aito valinnanvapaus ja reilu kilpailu. Tämä on välttämätöntä koko uudistuksen tavoitteiden toteutumiseksi, Pentikäinen sanoo.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi