Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo
31.10.2023 klo 14:42
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen SAK:n liittojen lakoista: ”Vastuuttomia ja vastoin duunarin etua”

Suomen Yrittäjät tuomitsee SAK:n liittojen tiistaina ilmoittamat lakkotoimet.

– Suomen julkinen talous velkaantuu vaarallista ja jopa hallitsematonta tahtia. Työllisyyttä ja kasvua vahvistavat työmarkkinauudistukset ovat välttämättömiä. Hakaniemen lakkotoimet ovat vastuuttomia ja vastoin suomalaisen duunarin etua, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

SAK:laiset Teollisuusliitto, PAM, JHL ja Rakennusliitto kertoivat tiistaina aloittavansa ensi viikolla kerrallaan korkeintaan vuorokauden mittaisia lakkoja. Ensimmäiset lakkokohteet ilmoitetaan torstaina, ja lakkoja on määrä jatkaa kuukauden ajan.

Liitot vastustavat hallituksen kaavailemia työmarkkinauudistuksia. Yrittäjien Pentikäisen mukaan Suomessa toteutetaan kansainvälisessä vertailussa hyvin maltillisia uudistuksia.

– Monessa asiassa jäämme kauas kilpailijamaistamme myös reformien jälkeen, Pentikäinen sanoo.

Lue myös Uudistukset maltillisia kansainvälisessä vertailussa

Pentikäisen mukaan Suomen korkea rakenteellinen työttömyys alenee vain rakenteellisilla uudistuksilla.

– Työllisyyden vahvistaminen on aivan välttämätöntä julkisen talouden tervehdyttämisen kannalta. Korkeampi työllisyys on yhtä lailla yksilön ja yhteiskunnan etu. Työ tuo osallisuutta ja merkityksellisyyttä elämään, Pentikäinen sanoo.

– Moni yritys on nyt ahtaalla, konkurssimäärät ovat korkeimpia koko 2000-luvulla. Tässä tilanteessa lakkoilu on vastuutonta. Siksi moni työntekijäkään ei hyväksy Hakaniemen toimia, Pentikäinen jatkaa.

– Kyselytutkimukset osoittavat, että monilla työmarkkinauudistuksilla on Hakaniemen puheista huolimatta vahva tuki työelämässä olevien keskuudessa. Tämä selittyy sillä, että monia työelämässä olevia kiinnostaa enemmän työyhteisön etu eikä ammattiliiton valta.

Lue myös Suomen Yrittäjät tyrmistyi SAK:n vaatimuksesta

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus