2.11.2022 klo 13:08
Uutinen

Yrittäjien Petri Salminen HS:ssa: ”Osinkoverotuksen kiristäminen olisi tuhoisa viesti”

Suomi tarvitsee yrittäjiä, kotimaista omistajuutta ja taloudellisesti kantokykyisiä yrityksiä, kirjoittaa Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen keskiviikkona Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Puheenjohtaja Petri Salminen vastaa kirjoituksessaan Helsingin Sanomien osinkoverotusta käsitelleeseen pääkirjoitukseen.

– Helsingin Sanomat nielaisi koukkuineen Finnwatchin poliittisesti värittyneen näkemyksen listaamattomien yritysten osinkoverotuksesta. Jo vuosia Finnwatch on toistanut vasemmistopuolueiden mantraa yrittäjien verotuksen kiristämisestä. Etenkin listaamattomien yhtiöiden osinkoverotusta on haikailtu kiristettäväksi miettimättä lainkaan todellisuutta ja vaikutuksia, Salminen kirjoittaa.

Salmisen mukaan Suomi tarvitsee yrittäjiä, kotimaista omistajuutta ja taloudellisesti kantokykyisiä yrityksiä. 

– Suomi tarvitsee ihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan yrittäjyyden taloudellisen riskin. Lisäksi merkittävä määrä olemassa olevia yrityksiämme on omistajanvaihdoksen edessä. Samanaikaisesti suunnanmuutos julkisen talouden velkaantumisessa voi tapahtua vain kasvavan ja taloudellisesti menestyvän yksityisen yritystoiminnan kautta, Salminen toteaa kirjoituksessaan.

– Tuhoisinta politiikkaa olisi osinkoverotusta kiristämällä lähettää viesti, ettei suomalaisten kannata sijoittaa suomalaisiin yrityksiin tai ottaa yrittäjäriskiä kantaakseen, Salminen jatkaa.

Puheenjohtaja Petri Salmisen koko kirjoituksen Helsingin Sanomissa voit lukea tästä.

Toimitus
Toimitus