Eduskuntatalo.
22.3.2023 klo 17:51
Uutinen

Yrittäjillä on halu vaikuttaa ja kantaa vastuuta – Eduskuntaan ehdolla 46 yrittäjää Helsingistä

Valtakunnallisesti eduskuntaan hakee 473 yrittäjää, joista 46 on helsinkiläisiä yrittäjäehdokkaita.

Eduskuntavaaleissa on yhteensä 2 424 ehdokasta, eli yrittäjäehdokkaiden osuus on 19,5 prosenttia. Yrittäjätaustaisten ehdokkaiden määrä on kasvanut viime eduskuntavaaleista.

– Jotta Suomeen saadaan kestävää kasvua, päätöksenteossa tarvitaan yrittäjien arjen ymmärrystä. On hienoa, että yrittäjillä on intoa hakea eduskuntaan ja toivottavasti mahdollisimman moni tulee valituksi, toteaa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Helsinkiläisiä yrittäjäehdokkaita löytyy lähes kaikista puolueista. Eniten yrittäjäehdokkaita on Liike Nytistä (8) ja toiseksi eniten (4) Perussuomalaisista sekä Avoimesta Puolueesta. Koko maassa suurin yrittäjäpuolue on ehdokasmäärällä mitattuna Perussuomalaiset (71 ehdokasta), toiseksi suurin Kokoomus (70 ehdokasta) ja kolmanneksi Liike Nyt (64 ehdokasta).

Lue lisää yrittäjäehdokkaista Suomen Yrittäjien uutisesta >

Ehdokastiedot on kerätty oikeusministeriön vahvistamilta ehdokaslistoilta. Määriin on laskettu Helsingin Yrittäjien tiedossa olevat yrittäjäehdokkaat ja täydennetty ehdokkailla, joiden tittelinä listoilla on yrittäjä.

KUVA Adobe Stock