Yritykset mukana Keski-Suomen hyvinvointialuetta kehittämässä

Keski-Suomen Yrittäjät on saanut AKKE-rahoituksen Keski-Suomen liitolta hyvinvointialueen kehittämiseen liittyvään yhteistyöhön. Hankkeen toteutukseen osallistuu Keski-Suomen kauppakamari. Hankkeemme on saanut hakuvaiheessa suosituksen hyvinvointialueen johdolta.

Hankkeen tarkoituksena on tuoda yksityisten palveluntuottajien näkökulmaa hyvinvointialueen toimintojen organisoimiseen ja kehittämiseen. Tavoite on, että saamme pienten ja isojen palveluntuottajien äänen kuulumaan koko hyvinvointialueen alueelta.

Tällä hetkellä olemme rakentamassa palveluntuottajien ja hyvinvointialueen yhteistyömalleja ja käytäntöjä. Tavoitteena on organisoida pysyvä vaikuttamistoimielin sekä ”lattiatasolla” toimivia yhteistyöfoorumeita. Tavoitteemme on, että syntyy hyvä ja kestävä, vastuullinen kumppanuus palveluntuottajien ja hyvinvointialueen välille – laaditun strategian mukaisesti.

  • Hienoa, että olemme mukana hyvinvointialueen valmistelussa. Keski-Suomessa on yli 800 sote-alan yritystä, joilla on valtava alan osaaminen ja resursseja. Toivottavasti löydämme yhdessä toimivat, kannattavat ja kustannustehokkaat tavat siihen, että sote-sektori pystyy palvelemaan keskisuomalaisia ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla terveyden ja hyvinvoinnin haasteissa. Työvoima ratkaisee tällä hetkellä. On tärkeää, että hyvinvointialue on houkutteleva työpaikka alan osaajille, toteaa Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Tämän syksyn aikana olemme hankkeena mukana vaikuttamassa palveluseteleiden päivittämiseen, lähiajan hankintamallien ja -periaatteiden luomisessa, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kehittämisessä, henkilöstön saatavuuden parantamisessa, innovaatioiden edistämisessä sekä hyvinvointialueen menossa olevien hankkeiden kehitystyössä. Tavoitteemme on vuoropuhelu laaja-alaisesti kaikkien toimijoiden kanssa. Kuukausittain järjestämme hyvinvointialueen kanssa yrittäjäfoorumeita, joissa käsitellään ajankohtaisia teemoja.

Kevään 2023 aikana painopiste tulee olemaan palveluprosessien ja kumppanuuden kehittämisessä.

Hankkeen vetäjänä toimii Veli Puttonen, johon voi olla aktiivisesti yhteydessä kaikesta hyvinvointialueen valmisteluun liittyvästä.

Yhteystiedot:

Veli Puttonen, veli.puttonen@yrittajat.fi, p. 0500 646 793