11.9.2018 klo 12:09
Uutinen

Yritykset odottavat digipalveluja – velkakirjan sähköinen allekirjoitus heti käyttöön

Yritykset odottavat sujuvaa digiasiointia ja vähäistä byrokratiaa hakiessaan esimerkiksi rahoituspalveluja. Tällaista palautetta saatiin koottaessa syksyn Pk-yritysbarometria, joka julkaistiin tänään tiistaina.

– Asiakkaat odottavat digitaalisia palveluja. Kun lanseerasimme velkakirjan sähköisen allekirjoituksen, sen otti heti käyttöön 95 prosenttia yrityksistä, kertoi Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä.

Pk-yritysbarometrista käy ilmi, että pilvipalveluja hyödyntää 48 prosenttia yrityksistä, ja kuusi prosenttia aikoo ottaa ne käyttöön lähiaikoina. Ostot verkossa tekee jo 35 prosenttia yrityksistä ja seitsemän prosenttia aikoo tehdä niin lähiaikoina.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on huolissaan siitä, että digitalisaation hyödyntämisessä on puutteita.

– Digitalisaatio on uusi sähkö. Esimerkiksi tekoälyä ja robotisaatiota pitäisi kovaa vauhtia osata hyödyntää. Näillä on suora yhteys tuottavuuteen, kannattavuuteen ja menestykseen jatkossa, ministeri muistutti.

Työ- ja elinkeinoministeriön selvitysten mukaan kansainväliset pk-yritykset hyödyntävät digitaalisia työkaluja muita enemmän. Tekoälyä ja robotiikkaa hyödynsi barometrin mukaan vain neljä prosenttia pk-yrityksistä. Saman verran aikoi ottaa ne käyttöön tulevaisuudessa.

toimitus(at)yrittajat.fi

Tutustu Yrittäjän digikouluun