4.8.2017 klo 15:26
Uutinen

Yritys kauppaa laskujen irtisanomispalvelua satojen eurojen hintaan: ”Kannattaa miettiä onko syytä maksaa”

Yrityksen kauppaama satojen eurojen hintainen laskujen irtisanomispalvelu ei ole välttämätön, sanoo Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö.

Tampereella toimiva Yrittäjän Oikeusapu Oy kauppaa yrittäjille palvelua, jonka tarkoituksena on irtisanoa yritykselle osoitetut aiheettomat laskut ja esimerkiksi hakemistopalvelusopimukset. Palvelun hinta on 390 euroa kolmelta kuukaudelta.

Yrityksen lähettämässä tarjouskirjeessä luvataan, että ”palveluamme hyödyntämällä saatte tarvitsemaanne suojaa harmaalla vyöhykkeellä toimivilta yrityksiltä”.

Tarjouskirjeen mukaan asiakas ei maksa palvelusta ennen kuin on saanut kirjallisen vahvistuksen hakemistopalveluiden irtisanomisesta.

Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen kehottaa yrityksiä harkitsemaan, onko kyseisen palvelun tilaaminen tarpeellista.

– On hyvä huomata, että yrittäjä voi itsekin suojautua perusteettomilta laskuilta ja epätoivotuilta sopimuksilta. Vapaamuotoisen reklamaation tekeminen on lähtökohtaisesti melko vaivatonta. Myös mahdolliset sopimukset yrittäjä voi irtisanoa itse esimerkiksi Suomen Yrittäjien jäsenneuvonnan avustuksella.

– Tästä syystä on hyvä pohtia, että kannattaako tällaisesta palvelusta maksaa useita satoja euroja.

Yrittäjän Oikeusapu Oy:n taustalla on Veikka Joki-Erkkilä, joka on ollut aikaisemmin esillä liittyen perintälaskuihin. Aamulehti kertoi aikaisemmin tänä vuonna Joki-Erkkilän yrityksestä (Tampereen Laki ja Perintä) tehdyistä rikosilmoituksista, jotka liittyivät väitettyihin perättömiin perintälaskuihin.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi