18.8.2020 klo 15:43
Uutinen

Yritysesittelyssä kielen kääntämistä tarjoava MMT-Palvelu.

Myrskylässä toimiva MMT-Palvelu tarjoaa pääasiassa maa- ja metsätalouskoneiden teknisen dokumentoinnin käännöksiä. Tapasimme yrittäjä Kristian Öhbergin hänen kotitoimistollaan.

MMT-Palvelun tekemiä maa- ja metsätalouskoneiden teknisen dokumentoinnin käännöksiä ovat käyttö-, varaosa- ja korjaamokäsikirjat, koneiden ja laitteiden esitteet sekä alan koulutusmateriaali. Mukana on myös jonkin verran julkisen alan (kunnat) tekstejä. Kohdekieliä ovat suomi ja ruotsi. Lähdekielet ovat saksa, englanti, skandinaaviset kielet (ei islanti).

Yrittäjä Kristian Öhberg kertoo taustastaan: Seitsemän vuoden kunnallisen työn jälkeen kävin yrittäjäkurssin 1988 – 89, joka luultavasti oli yrittäjyyden lähtölaukaus. Koska olin jo silloin maanviljelijä ei lisäyrittämisen kynnys ollut kovin korkea. Koska tila oli (ja on edelleen) pieni oli muulle yritystoiminnolle lisäksi aikaa. Yritys toimi aluksi erilaisten palvelujen tuottajana (puun kaatoa yms.) kommandiittiyhtiönä naapurini kanssa. Käännöstyöt lisääntyivät tietokoneen ja sähköpostin käytön yleistymisen myötä. Myöhemmin tulivat käännösmuistiohjelmat, jolloin yritys siirtyi osakeyhtiömuotoon.

Yrittäjä Kristian Öhberg työpisteellään.

Olen koulutukseltani agrologi, joten varsinaista kääntäjäkoulutusta minulla ei ole. Koulutus ja kiinnostus koneisiin on ollut hyödyksi tekstien kääntämisessä.

Koronaepidemia ei ole oikeastaan vaikuttanut yrityksen toimintaan mitenkään, kommentoi aihetta Öhberg. ”Olen aina tehnyt työt kotitoimistossa, eikä tässä työssä useinkaan tarvitse ihmisten tapaamisia. Muutamat suuremmat toimeksiantajat ovat pitäneet työtilanteen suhteellisen tasaisena taudeista ja taloudellisesta taantumista huolimatta”.

Tulevaisuudensuunnitelmiaan hän kommentoi näin: Olen ollut jo riittävän kauan yrittäjänä niin, että mitään laajentamissuunnitelmia ei ole. En usko myöskään, että jälkikasvu olisi kiinnostunut jatkamaan toimintaa.

MMT-Palvelu työllistää tasan yhden henkilön, eli minut. Joskus töitä on jonossa, ehkä toisellekin henkilölle mutta sitä voi seurata rauhallisempi aika. Kynnys henkilön palkkaamiseen on tällä hetkellä korkea. Eläkepäiviä odotellessa.

MMT-Palvelun kotisivut: http://www.mmt.fi/

Huomautus: Tämä artikkeli kuuluu Myrskylän Yrittäjien yritysesittely sarjaan, jossa esitellään lyhyesti paikkakunnalla toimivia yrityksiä. Osalla toimintaa on huomattavasti laajemmallakin alueella, osalla jopa valtakunnallisesti. Tämän esittelyn toimitti tälle sivustolle Aku Eronen.

Myrskylän Yrittäjät – seuraa meitä somessa!

Kotisivu: https://www.yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/myrskylan-yrittajat/

Facebook: https://www.facebook.com/myrskylanyrittajat/

Instagram: https://www.instagram.com/myrskyrit/

Twitter: https://twitter.com/myrskyrit