27.3.2019 klo 09:40
Uutinen

Yrityskiihdyttämö starttaa Forssassa kovin tavoittein

Forssassa aloittaa toimintansa yrityskiihdyttämö Forza yhteistyössä Crazy Townin, paikallisten yritysten ja alueen oppilaitosten kanssa vuoden 2019 aikana.

Kiihdyttämöllä kehitetään Forssan kaupunkiseudun yritystoimintaa ja opiskelijoiden yrittäjyyttä. Forzan tavoitteena on 100 uutta yritystä Forssan kaupunkiseudulle vuoden 2021 loppuun mennessä.

Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen kertoo, että keskeisenä tavoitteena on saada opiskelijat jäämään seudulle ja perustamaan myös yrityksiä.

– Forza tarjoaa tukea start up -yrityksille ja vahvistaa niiden elinkykyä niin, että ne ovat toiminnassa myös vielä kolme vuotta perustamisen jälkeen.

Kiihdyttämön jäseniksi toivotaan myös olemassa olevia yrityksiä. Kun yhteisössä on sopivassa suhteessa uusia ja jo toimivia yrityksiä, se tuottaa kilpailuetua kaikille.

Paikallisista yrityksistä tietoliikenneyhtiö Lounea sekä Lounaismaan Osuuspankki ovat lähdössä kumppaneiksi yrityskiihdyttämö Forzaan. 20 000 euron panostuksella rahoitetaan toiminnan käynnistämistä.

– Lounea haluaa osallistua aktiivisesti Forssan kaupunkiseudun kehittämiseen ja elinvoiman vahvistamiseen, Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo.

Vastuullisuus on tiivis osa myös OP Lounaismaan liiketoimintaa ja strategiaa.

– Kuuntelemme näkemyksiä ja havainnoimme toimintaympäristössämme tapahtuvia muutoksia. Haluamme luonnollisesti edistää kestävää taloutta ja tukea alueellista elinvoimaisuutta. Kiihdyttämön erityiseksi kärjeksi on valittu kestävän kehityksen teemat ja se tukee mainiosti myös omaa strategiaamme, OP Lounaismaan toimitusjohtaja Jouni Hautala sanoo.

Yrityskiihdyttämö tärkeä myös ammatilliselle koulutukselle

Yrittäjyyttä koulutetaan osana toisen asteen koulutusta, samoin kuin ammattikorkeakoulun koulutusohjelmissa. Suunnitellun yrityskiihdyttämön avulla yrittäjyyskoulutukseen saadaan enemmän vaikuttavuutta, voidaan muodostaa eri oppilaitosten opiskelijoiden kesken tiimejä ja tuoda uusia innovaatioita yrittäjäopiskelijoiden muodostamien verkostojen kehitettäväksi.

– Tulevaisuudessa yhä isompi osa opiskelijoista aloittaa yritystoiminnan. Parhaimmillaan kiihdyttämö luo seudulle kaivattua spirittiä, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän johtaja Maaria Silvius täsmentää.

Mukana Forzan perustamisessa ovat myös Ypäjän Hevosopisto sekä Hämeen Ammattikorkeakoulu.

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi sanoo, että uusien yritysten kautta syntyy luonnollisesti uusia työpaikkoja sekä veroeuroja.

– Kaikki nämä yhdessä lisäävät myös Forssan kaupunkiseudun houkuttelevuutta asuinalueena. Lounean ja OP Lounaismaan tuki yrityskiihdyttämölle on tärkeä avaus alueen yritysten yhteistyölle, Jari Kesäniemi kiittelee.

Muita kiinnostavia aiheita