Minna Koskelo.
12.5.2022 klo 17:25
Uutinen

Yritystä Stadiin 2022 -tapahtuma oli täynnä kaivattuja kohtaamisia ja häikäiseviä puheenvuoroja

Helsingin Yrittäjien päätapahtuma Yritystä Stadiin keräsi 10.5.2022 yli 300 yrittäjää ja yrittäjyydestä kiinnostunutta osallistujaa Lasipalatsin Bio Rexiin. Tapahtumapäivään sisältyi kohtaamisia yrittäjäkollegoiden kanssa, viihdettä, herkkiä yrittäjätarinoita sekä asiaa tulevaisuudesta ja myynnistä.

Tapahtuman avasi juontaja, ääniakrobaatti Rudi Rok, joka vastasi myös tapahtuman viihteestä. Rudi Rok esitteli yleisölle Bio Rexin valkokankaalla joukon koomisia asiantuntijoita, joiden johdattelemana yleisölle esiteltiin tapahtuman todelliset asiantuntijat, neljä oman alansa rautaista esiintyjää.

Ensimmäisessä puheenvuorossa yleisö vietiin tulevaisuustiedon ja tulevaisuusmuotoilun äärelle. Tulevaisuusmuotoilija, kirjailija Minna Koskelo taustoitti esityksessään, mitä tulevaisuusmuotoilu ja ennakointi ovat, sekä kuinka niitä voi hyödyntää yritystoiminnassa sekä yksilönä omassa elämässä.

Mentalisti Jose Ahosen oivaltavassa puheenvuorossa yleisöä heräteltiin ajattelemaan kuin mentalisti. Ahonen vertasi esityksessään ihmisen havaintokykyä taskulamppuun, jonka näkökentästä jää valtavasti asioita huomaamatta. Show sai ihmiset haltuunsa ja jätti pohtimaan, mitä kaikkea oman taskulampun katveeseen jää.

Tauon jälkeen lavalle saatiin myynnin rock-tähti ja Diili-kilpailija Petri Matero. Matero kertoi puheenvuorossaan oman kaavansa onnistuneeseen myyntiin. Resepti oli yksinkertainen: ole hyvä tyyppi, hoida hommasi ja tee mitä lupaat.

Yritystä Stadiin -tapahtuman viimeinen puhuja oli itseoppinut vaatesuunnittelija Riikka Ikäheimo, joka on luonut maailmalla tunnustusta saaneen Riikka Couture -brändin. Ikäheimon herkkä esiintyminen ja vaikuttava tarina päättäväisen naisen kivisestä tiestä kohti unelmiaan tarjosi inspiraatiota ja samaistumispintaa kuulijoille.

Päivän päätteeksi tapahtuman kohokohtana julkistettiin Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2022 –palkinnon voittaja. Palkinnon jakoivat Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen ja Helsingin nuorten yrittäjien verkoston puheenjohtaja Aino Papinniemi. Palkinnon pokkasi ravintolayrittäjä ja kasvisruokakulttuurin edelläkävijä Siva Parlar, Vöner Oyj.

Lue lisää Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2022 -palkitusta >

Helsingin Yrittäjät kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita sekä tapahtuman esiintyjiä ja tapahtuman mahdollistaneita yhteistyökumppaneita.

Yritystä Stadiin -kumppanit.

Teksti Lotta Teivaala
Kuvat Jaana Tihtonen