24.5.2017 klo 13:29
Uutinen

Yritysten innovaatio-osaamista vahvistetaan yhteistyössä

Tanskalaisen VIA-yliopiston vetämää SNOwMan-hanke on saanut rahoituksen EU:n Interreg-ohjelmasta. Hankkeen, jossa on mukana hämäläisisiä kumppaneita, tarkoituksena on pk-yritysten innovaatio-osaamisen kehittäminen.

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Hämeen Yrittäjät ja Suomen Yrittäjäopisto osallistuvat merkittävällä panoksella HAMKin tanskalaisen yhteistyökumppanin vetämään hankkeeseen. Kantahämäläisten kumppaneiden yhteenlaskettu hankebudjetti on 477 000 euroa.

Hanke arvioitiin yhdeksi parhaimmista

Projektin tavoitteena on vahvistaa omistajavetoisten pk-yritysten innovaatio-osaamista. Hanke arvioitiin yhdeksi ohjelman parhaista toisella hakukierroksella.

– Hanke on kansainvälisen yritys-korkeakouluverkostomme voimannäyte. Toiminnan keskiössä ovat suomalaiset, omistajavetoiset pk-yritykset, jotka pääsevät nyt tehostetusti nauttimaan yhteistyön hyödyistä, kertoo Hämeen ammattikorkeakoulun yliopettaja Minttu Lampinen.

– Osallistuminen kehittämishankkeeseen Itämeren alueella tuo uusia mahdollisuuksia alueemme yrityksille. Kehitettävät työkalut ovat käytössä maanlaajuisesti, mutta kumppanuuksien hedelmät satavat hämäläisten laariin, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Kansainvälinen hankeraha merkittävässä roolissa

Perinteinen EU-rahoitus Etelä-Suomen maakunnissa on pienentynyt, jolloin kansainvälisen hankerahoituksen merkitys on entistä keskeisempi.

– Itämeren alueen ohjelmasta Kanta-Hämeeseen nyt myönnetty rahoitus on samaa kertaluokkaa kuin Hämeen liiton kautta vuosittain jaettava kansallinen EAKR-rahoitus, Suomen maakuntia seurantakomiteassa edustava Hämeen liiton muutosjohtaja Matti Lipsanen toteaa.

Lisäksi rahoitusta sai Luonnonvarakeskus LUKEn vetämä Manure Standard -hanke, joka toteutetaan suurelta osin Jokioisilla. Luonnonvarakeskuksen kokonaisbudjetti hankkeessa on 620 000 euroa.

Kaikkiaan 39 hanketta sai rahoituksen

EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelman seurantakomitea päätti kokouksessaan Helsingissä 23.-24.5.2017 hyväksyä rahoitettavaksi yhteensä 39 kansainvälistä yhteistyöhanketta.

Ohjelmasta päätettiin sitoa toisella hakukierroksella lähes 90 miljoonan euron EU-rahoitus. Ohjelman teemoja ovat innovaatiot, luonnonvarat ja liikenne. Rahoitettaviin hankkeisiin osallistuu kumppaneita useista Itämeren alueen maista. Itämeren alueen ohjelman rahoitus on hyvin edullista, sillä 75 % EU-rahoituksen lisäksi valtio osallistuu suomalaisten hankekumppaneiden rahoittamiseen.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi