15.9.2020 klo 12:06
Uutinen

Yrjö Koskinen – buustia liiketoimintaan!

Hyvinvoinnin ja jaksamisen tärkeys korostuu tiettyinä aikoina. Hämeenlinnalainen Yrjö Koskinen kokee elämäntehtäväkseen yrittäjien ja yritysten terveyden sekä hyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen.

Hämeen Yrityssanomat/ Hämeenlinna/ Katri Ahonen

Koskisella on takanaan pitkä ura ja yrittäjäkokemus myynnin, markkinoinnin sekä palvelujen kehittämisen alueilla. Yrjö perusti oman yrityksen vuonna 2006.

– Olen opiskellut myynnin ja markkinoinnin sekä tapahtumatuottajan ammattitutkinnon. Tutkintoja on myös näyttötutkintomestarina, tunnetaitokoulutuksista, mielenterveys- ja ensiapukoulutuksista. Tällä hetkellä opiskelen yritysneuvojan erikoisammattitutkintoa, kertoo Yrjö Koskinen.

Vuoden 2020 alussa Buustismi Oy perustettiin osakeyhtiöksi. Yritysneuvojan erikoisammattitukinnon myötä Koskinen pohtii yritystoimintaansa tulevaisuudessa.

– Toimin muun muassa yrittäjien hyvinvoinnin parissa, Suomen Mielenterveys ry:n mielenterveyden ensiapukoulutusten ohjaajana. Vinkin tehtävästä sain Hämeen Yrittäjiltä ja tällä hetkellä se onkin merkittävä osa liiketoimintaani.

Hyvinvoinnista avain menestykseen

– Hyvinvoiva yrittäjä menestyy! Menestyksellä tarkoitan ihmisenä ja työssä menestymistä. Siihen kuuluvat jaksaminen, mielenterveys ja henkinen tasapaino. Vasta kun nämä asiat ovat kunnossa lähdetään kehittämään liiketoimintaa, huomauttaa Koskinen.

Koskinen kehottaa kohtelemaan ja kannustamaan työkaveria kuten asiakasta.

– Hankin jatkuvasti enemmän tietoa tunnetaidoista, jotta osaisimme olla kasvavassa vuorovaikutuksessa kaikkien kanssa.

Yrjö Koskinen antoi Buustin Hämeen Yrittäjien verkkoartikkelia varten:

Hyvän elämän pelisäännöt:

Ihminen ei voi koskaan tulla täysin valmiiksi, mutta halu kehittyä tuo mielekkyyttä elämään. Pohdi miten voit olla paras versio itsestäsi?

Voit edistää hyvää elämää ympärilläsi omalla esimerkilläsi ja hyvillä pienillä valinnoilla. Näin saat aikaan muissa ihmisissä myös luottamusta ja turvallisuutta.

Näillä käytännöillä voit edistää hyvää elämää: – Ole läsnä – Kokeile erilaisia keinoja elämän hallintaan – Ole rehellinen, oikeudenmukainen ja tasapuolinen itsellesi sekä muille. – Kiitä & kehu kolmasti päivässä. – Mene luontoon!

Koskinen on tuttu sosiaalisessa mediassa maanantaibuusteista joita on nyt julkaistu yli 300 kertaa. Linkistä pääset Maanantaibuustin Facebook sivuille:

https://www.facebook.com/maanantaibuusti/?hc_ref=ARToVgLtbtlvag8lCGX0Hii…

Nousujohteista syksyä ilmassa

Buustismi-yrittäjän odotukset tulevaan syksyyn ovat positiivisen hyvät, kun kevään alkushokista on päästy ylitse. Koskinen uskoo, että toinen aalto on helpompi käsitellä ja ylittää ilman suurempia tunnekuohuja.

– Kiitän asiakkaitani siitä, että he ovat edelleen yhteistyössä kanssani. Menemme kohti nousujohteista syksyä. Keväällä huhti- touko- ja kesäkuussa hyvät projektit menivät tauolle.

Oppirahoista kultajyviin

Koskinen kokee elävänsä yrittäjyytensä parhaita vuosia juuri nyt. Alkutaipaleella on maksettu oppirahoja ja kokemus on tuonut varmuutta.

– Näinä aikoina tämänhenkinen positiivisuus korostuu. Kultajyviä ja -hippusia pitää nähdä matkan varrella.

Myös Koskinen on saanut huomata, miten yritysmaailma on muuttunut ja etätyökalut ovat tulleet jäädäkseen sekä etäpalaverit ovat monelle yritykselle pysyvästi arkipäivää.

– Mikään ei korvaa henkilökohtaista kohtaamista. Koulutuksia voi nyt kuitenkin pitää ympäri Suomea sekä etätyökalut kehittyvät koko ajan. Osa hyvinvointikoulutuksista on mahdollista pitää etänä.

Yrittäjäjärjestössä et ole yksin

– Jos haaveilet yrittäjyydestä, täytyy olla asennetta, halua, tahtoa ja hyvä liikeidea. Suosittelen kaikille yrittäjille jäsenyyttä Yrittäjäjärjestössä koska se on todella iso osa verkostoitumisen, yhteyksien sekä henkisen tuen kannalta. Kun ympärillä on yrittäjien oma yhteisö, apua on aina saatavilla.

Buustismi-yrittäjä ja Hämeen Yrittäjien Neuvontarenkaan asiantuntija Yrjö Koskinen täytti 60 vuotta 12.9.2020. Hämeen Yrittäjät onnittelee lämpimästi!