16.12.2020 klo 12:39
Uutinen

Yrjö Rossille yrittäjäjärjestön korkein ansiomerkki

Espoolaiselle yrittäjälle, insinööri Yrjö Rossille on myönnetty yrittäjäjärjestön korkein ansiomerkki Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristi ansioistaan yrittäjänä ja yrittäjyyden edistämisestä yhteiskunnan eri tahoilla.

Yrittäjäristin suurristi on perustettu 30 vuotta sitten vuonna 1990. Se myönnetään henkilölle, joka työssään tai luottamustehtävässään on erityisen merkittävällä tavalla palvellut yksityistä yritystä tai yritystoimintaa.

Yrjö Rossi on toiminut 1990- ja 2000 -luvuilla Espoon Yrittäjien hallituksen jäsenenä ja puheenjohtaja. Lisäksi hän on ollut Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen. Yrittäjäjärjestön luottamustehtävien lisäksi Rossi on toiminut yrittäjyyden edistämiseksi lukuisissa kunnallisissa ja valtakunnallisissa luottamustehtävissä. Hän on edelleen aktiivinen keskustelija ja ehdotusten tekijä, joilla hän haluaa kiinnittää huomiota yrittäjyyttä vaikeuttaviin epäkohtiin.

Yrjö Rossin yrittäjän ura alkoi vuonna 1983 sähkösuunnittelijana YI Rossi Oy:ssä. Sen rinnalle perustettiin jo seuraavana vuonna pääkaupunkiseudulla marjoistaan tunnetuksi tullut Rossi-Tarhat Ky. Sen menestyksellinen toiminta jatkuu edelleen.

Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristin luovutti Yrjö Rossin 70-vuotispäivänä 15.12.2020 Pääkaupunkiseudun Yrittäjien ja Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen.

Kuva: Sari Rossi

Lisätiedot:

Yrjö Rossi, p. 0500 44 4427
Erkki Pärssinen, p. 050 411 1104