3.5.2023 klo 10:10
Uutinen

Zuma Products Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on Zuma Products Oy:n omistajayrittäjä Tiina-Mari Tuominen. Zuma on hotellikalustamisen ja -sisustamisen suunnannäyttäjä ja asiantuntija. ZUMARent puolestaan vuokraa korkeatasoista ja suomidesignilla sisustettua Rapido asuntoautoa.

Yrityksen nimi

Zuma Products Oy/ ZUMA interiors ja ZUMARent

Zuma on hotellikalustamisen ja -sisustamisen suunnannäyttäjä ja asiantuntija.
ZUMARent vuokraa korkeatasoista ja suomidesignilla sisustettua Rapido asuntoautoa.

Yrittäjän nimi?

Tiina-Mari Tuominen – naisyrittäjä ja siitä erittäin ylpeä

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yrittäjä vuodesta 2005, Zuma vuodesta 2011

Yhteystiedot

Zuma Products Oy Ltd, Ratastie 13 B, 03100 Nummela
📧 info@zuma.fi
📞 puh. 040 700 9903

👉 www.zuma.fi
👉 www.liikkuvahotellihuone.fi

Instagram: liikkuvahotellihuone ja zumainteriors ja zumarentmontenegro
Linkedin: tiinamarituominen ja zumainteriors
Facebook: Zumarent ja Zumainteriors

Yrityksen toimiala?

Julkisten tilojen kalustamista ja ZumaRent luksus design asuntoauton vuokrausta

Yrityksen tarina/historia?

Zuma on hotellikalustamisen ja -sisustamisen suunnannäyttäjä ja asiantuntija.
Olemme erikoistuneet toimittamaan laadukkaita kalusteita ja sisustusratkaisuja korkeatasoisiin hotelleihin ja ravintoloihin.

Oma aiempi työkokemus kansainvälisen hankinnan, logistiikan, tuontikuljetusten ja maahantuonnin parissa eri tukkureilla kosmetiikan ja multimedian parissa (Orion yhtymä Noiro – nykyinen Lumene ja Anglo-Nordic Oy – mm. Nokia puhelinten tukkujakelija) oli luonut vahvan pohjan sille, että voisi tuoda itse oman yrityksen puitteissa jotain maahan.

Tuonti alkoikin ensin tuomalla punottuja ulkokalusteita maahan Indonesiasta konteittain. Ensimmäinen isompi terassikalustus oli Scandic Tampereelle. Siitä alkoi yhteistyö ison hotelliketjun kanssa. Ja se on jatkunut tähän päivään.

Sain pikkuhiljaa osallistua kalustus tarjouspyyntöihin. Alkuvuosina hävittiin kaikki isoille toimijoille. Mutta sitten saimme mahdollisuuden ja ison projektin Scandic Simonkenttä Helsingissä. Kalustimme kaikki 380 huonetta, ravintolan ja terassit.

Sen jälkeen olemme olleet kalustamassa useita hotelli- ja ravintolakohteita mm. Scandic Marski, IGH Crowne Plaza Hesperia, Hilton Strand, Scandic Helsinki Hub, Wasaline Aurora Botnia laiva jne.

”Olen ylpeä, että olen naisyrittäjänä ja useinkin monina vuosina yksinyrittäjänä pärjännyt näinkin hyvin kaikki nämä vuodet. Tiina-Mari Tuominen, Zuma Products Oy

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Toimistolle, sähköpostien läpikäyntiä, tarjouspyyntöihin ja tuotekyselyihin vastaamista, tavallisia yrittäjän toimistotöitä, somekanavien päivitystä, verkkotapaamisia toimittajien kanssa, tavaroiden tilaamista, tarjouspyyntöjen mukaisien tuotteiden hinta kyselyjä toimittajilta jne. jos vaikka hotellin tai laivan kalustusprojekti on päällä.

Olen aina projektien toimitusten aikaan myös hotelli työmaalla koordinoimassa itse kaikkea mitä tapahtuu.
Eli toimitusten, niiden logistiikan, kuljetusten, asennusten ja projektinhallinnan suunnittelua ja toteutusta ja koordinointia.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Zuma auttaa tilojen suunnittelijoita ja ostajia kalusteiden hankinnassa, valinnassa ja kilpailuttamisessa.
Toimittaa kalusteet ja tuotteet paikan päälle, tilaan toimitettuna, pakkauksista purettuina, roskat pois vietynä ja asennettuina.

Zuman keskeinen osaaminen on hankinta, kansainväliset kuljetukset ja logistiikka. Logistiikan hoito on toimitusketjussa isossa roolissa. Kun eri toimittajilta tulee lähetyksiä samaan aikaan tiukassa aikataulussa.

Asiakkaitani ovat hotellit, ravintolat, julkiset tilat ja laivateollisuus.
Minulla ei ole vakituisia työntekijöitä muuta kuin mieheni aika ajoin. Vuokraan projekteihin tarvittavan henkilökunnan.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Olen oman alani ammattilainen, kouluttautunut kaupallisen markkinointi koulutuksen lisäksi jatkuvasti lisätutkinnoilla työn ohessa. Olen suorittanut mm. logistiikkatutkinnon, hankinnan tutkinnon, tuotekehittäjä tutkinnon ja viimeisimpänä yrittäjätutkinnon.

Minulla on vahva osaaminen koko ostoketjun varrelta. Ja siitä on ollut suuri hyöty tässä työssä. Ja olen luonteeltani asiakaspalvelija. Haluan että asiat hoidetaan viimeisen päälle. Se mitä tehdään. Tehdään kunnolla.
Projektien hallinta ja niiden koordinointi ja tietysti hotellimaailma itsessään, on minulle intohimo. Ja niiden hoidosta olenkin saanut kiitosta ja jopa arvosanan 10. Kaikki on hoitunut ajallaan ja kaikki on hoidettu kunnialla. Jos ja kun haasteita on tullut.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Olen ollut aina luonteeltani jo valmiiksi yrittäjähenkinen, uskallan ottaa riskejä. Ja luottanut siihen, että kaikesta selviää. Jos ja kun haluaa. Ja niin on käynyt.
Olen kiitollinen, että uskalsin lähteä tälle polulle. Aina ei ole ollut helppoa. Monia vaikeita paikkoja on ollut ja luovuttaminenkin joskus lähellä alkuvuosien aikana.
Mutta aina olen jaksanut yrittää, vielä kerran. Ja sitten onkin onnistunut. Ja on päässyt taas eteenpäin.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

”Häpeän” tunnustaa, että joskus vaan jään kotiin ”etätöihin”. Puhelin on kyllä päällä, mutta menen salille, kuljeskelen metsässä, en tee mitään työjuttuja. Olen siis ns. palaverissa, kiireinen tai varattu juuri nyt. Huomenna sitten olen taas tavoitettavissa ja toimistolla.

Voimabiisi 2023: Mileys Cyrys – Flowers

Katson reality tv sarjoja kuten 90 päivää morsiammena, Beverly Hills täydelliset naiset jne.

Onko sinulla aamurutiineja?

Olen aamu uninen ja aamu äreä, eli pidän rauhallisista aamuista. Kahvia, aamupala ja lähtö töihin, hitaalla tempolla. Yrittäjänä kun voin itse valita työaikani. Teenkö aamusta vai iltapainotteisemmin. Se on se yksi yrittäjyyden hieno puoli. Omat työajat voi useimmiten valita. Ainakin joskus.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle

Yrittäjän taipale tai matka ei ole aina helppo. Alku ja ensimmäiset vuodet on useinkin yhtä tuskaa. Mutta yrittäjä luonne on oltava. Jotta niistä vaikeista paikoista ja hetkistä pääsee eteenpäin.

Persoonassa pitää olla pettymysten sietämistä, pitää kestää jatkuvaa muutosta ja epävarmuutta. Kun tulee paikkoja, että mikään ei onnistu ja mistään ei tule mitään. Tunne pitää kestää. Nousta uudelleen jaloilleen. Ja yrittää vielä kerran. Sitä yrittäjä on. Sitten se iso onnistuminen tulee ehkä joskus. Näin kävi ainakin minulle. Älä anna periksi ja älä aina kuuntele muiden neuvoja. Luota omaan intohimoosi, intuitioosi, osaamisesi ja pärjäämisesi.

Zuma täyttää 12 vuotta muuten viikolla 19, eli silloin kuin tämä juttu julkaistaan. Olen kiitollinen, että olen selvinnyt sitkeydellä ja periksiantamattomalla asenteella näinkin pitkälle. Läpi haasteiden ja vaikeiden aikojen. Olen erittäin ylpeä saadessani olla tällä alalla pärjännyt naisyrittäjä.

Tiina-Mari Tuominen, Zuma Products Oy

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >