Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Palvelut

AJANKOHTAISTA
Apua koronan vaikutuksista selviämiseen

ESR-rahoitteinen hanke "Läsnä yrittäjän arjessa" auttaa yrityksiä ja yrittäjiä selviytymään koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa.  Kerromme tällä sivulla hankkeen kautta tarjottavasta avusta. Tulossa on mm. suoraa tukea yritysten toiminnan eteenpäin viemiseen, vertaistukea eri muodoissa ja henkilökohtaista neuvontaa sitä tarvitseville. Hanke kestää tammikuuhun 2021 asti.

Tarvitseeko yrityksesi kehittämistä koronan seurauksena? Asiantuntijapalvelut ovat apunasi. Täytä hakemus ja me otamme yhteyttä.

Asiantuntijapalvelut auttavat yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronasta tavalla tai toisella. Koronan aiheuttama häiriötilanne voi olla mahdollisuus uudistua ja kehittää liiketoimintaa eteenpäin. Asiantuntijapalvelut ovat yrityksen käytössä, jos

 • Yritys sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella
 • Yrittäjyys on päätoimista ja yrityksellä on y-tunnus
 • Yritys on kärsinyt koronasta

Yrityksen tarvitsee täyttää vain tämä lomake ollakseen mukana asiantuntijapalveluiden haussa, ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät järjestävät asiantuntijan yrityksen avuksi asiantuntijapoolistaan. Kehitystoimenpide voi liittyä johonkin alla mainituista osa-alueista:

 • Työn uudelleenorganisointi tai uudet työnteon tavat
 • Osaamisen tai ammattitaidon kehittäminen
 • Henkilöstön hyvinvointi (esim. työssäjaksaminen tai työssä pysyminen, työilmapiiri, yhteistyö ja vuorovaikutus, osallistumis- ja vaikutusmahdollisuudet tai joustavat työnteontavat)
 • Viestinnän ja viestintäkäytäntöjen kehittäminen

Tuen suuruus on enintään 2000 euroa, josta yrityksen omavastuu on 10%. 

Esimerkkejä, mihin voit saada apua:

 • Yrityksen palvelut ovat siirtyneet verkkoon, mutta vielä on paljon manuaalista työtä, jota ei ole sähköistetty esim. nettisivuille
 • Yrityksen digimarkkinointi takkuilee ja sen kehittämiseen tarvitaan apua
 • Poikkeustilanne on tuonut esiin henkilöstöjohtamisen haasteita, joihin tarvitaan uusia keinoja ja tukea
 • Etätyöt ovat vaikuttaneet työilmapiiriin ja tarvitaan tukea, miten voidaan edesauttaa työhyvinvointia poikkeutilanteessa
 • Vanhat tavat tehdä myyntiä eivät päde ja yritys tarvitsee sparrausta myyntitaitoihin ja nykyaikaisten myyntityökalujen haltuunottoon

Laajennetut neuvontapalvelut yrittäjien apuna

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien laajennetut neuvontapalvelut tarjoavat vaikeuksissa oleville yrityksille ja yrittäjille hyvinvointi-, toimintakyky- ja kriisineuvontaa. Neuvontaa voit saada niin henkiseen hyvinvointiin ja mielenterveyden tukemiseen kuin yrityksen kriisin kartoittamiseen ja toimintakyvyn edellytysten arviointiin. 

Laajennetut neuvontapalvelut ovat yrityksen käytettävissä, jos

 • Yritys sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella
 • Yrittäjyys on päätoimista ja yrityksellä on y-tunnus
 • Yritys on kärsinyt koronasta

Neuvontapalvelut ovat apunasi, jos tarvitset esimerkiksi talous- tai konkurssineuvontaa, mietit vapaaehtoisia velkajärjestelyjä tai velkasaneerauksen mahdollisuutta, kaipaat apua rahoituksen suunnitteluun tai työoikeudellisiin kysymyksiin tai jos henkinen hyvinvointisi on koetuksella. 

Neuvontapalveluiden omavastuu yrittäjälle on 10%. Tuettua neuvontaa on tarjolla rajallinen määrä/yritys.

Jos kaipaat tukea, niin ota yhteyttä Mari Viirelään, puh. 050-4777280 tai . Vaihtoehtoisesti voit täyttää yhteydenottolomakkeen.

 

Mistä apua, jos koronatilanne on kurittanut liiketoimintaa ja jaksamista?

 1. Alueen omat sivut - Mistä tukea yrittäjälle
 2. Suomen Yrittäjät - Kaikki koronasta
 3. Tukea hyvinvointiin ja jaksamiseen - alueen ja SY:n webinaarit ja verkostot
 4. Ryhmät ja verkostot tukena #autapientä #ostapienelta #äläjääyksin #yrittajat.fi/liity

 

 

Lisätietoja: tai 050-477 7280/ Mari Viirelä