26.1.2017 klo 08:30
Tiedote

Suomen Yrittäjät ja Mielenterveysseura tukevat yhdessä yrittäjien jaksamista

Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien yhdessä kehittämä Yrittäjän hyvinvointikilta -toiminta sai jatkuvan toiminta-avustuksen vuoden 2017 alusta alkaen. Toiminta tukee yrittäjien hyvinvointia koulutuksen, vertaisryhmätoiminnan ja yhteistyön keinoin.

– Tuoreen kyselyn mukaan noin neljännes yrittäjistä kokee työn siinä määrin kuormittavaksi, että se jo selvästi heikentää heidän hyvinvointiaan tai jaksamistaan. Työhön liittyvistä kuormitustekijöistä yrittäjillä korostuu erityisesti tulevaisuuden epävarmuus. Yrittäjille suunnattu kiltatoiminta auttaa vahvistamaan mielenterveystaitoja muuttuvissa tilanteissa, Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi sanoo.

– Yrittäjälle mielenterveys on erittäin tärkeää. Yrittäjän vointi vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen, asiakkaisiin ja myös mahdollisiin työntekijöihin, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yrittäjien hyvinvointikilta tarjoaa yrittäjille koulutusta, vertaisryhmiä ja tietoa

Koulutuksissa autetaan tunnistamaan omia voimavaroja ja selviytymiskeinoja ja vahvistamaan niiden vaikutusta yrittäjätyössä ja muussakin elämässä. Henkistä hyvinvointia voi kehittää samoin kuin fyysistä kuntoa.

Kiltaryhmässä yrittäjä pääsee verkostoitumaan ja jakamaan luottamuksellisesti yrittämiseen ja arkeen liittyviä kokemuksia, ajatuksia ja oivalluksia. Ne auttavat parantamaan yrityksen tulosta ja parantamaan mielen hyvinvointia.

Yrittäjien hyvinvointikillan yhteistyöverkostoja on ympäri Suomea. Suomen Yrittäjien aluejärjestöistä yhteistyössä ovat mukana Lapin Yrittäjät, Keski-Suomen Yrittäjät, Hämeen Yrittäjät, Etelä-Karjalan Yrittäjät, Satakunnan Yrittäjät, Helsingin Yrittäjät, Uudenmaan Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät, Pirkanmaan Yrittäjät, Savon Yrittäjät ja Varsinais-Suomen Yrittäjät.

Tukea ja apua tarvittaessa

Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelin 010 195 202 tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua vaikeassa elämäntilanteessa (arkisin klo 9:00–07:00 ja viikonloppuisin tai juhlapyhinä klo 15:00–07:00). Kriisiapua on mahdollista saada myös verkossa, kasvokkain tai ryhmissä: mielenterveysseura.fi/tukeajaapua

Lisätietoa ja yhteystiedot täällä.