13.8.2020 klo 06:02
Uutinen

24-vuotias lappilainen yrittäjä Taisto liittyi Lapin Yrittäjiin heti uransa alkutaipaleella: -Kuten koronakriisissäkin on huomattu, aina tulee tilanteita, kun tarvitsee apua. Etenkin lakineuvonta on todella arvokasta

Lapin Yrittäjät toimii alueen yrittäjien edunvalvojana, tukena ja verkostona. Rovaniemeläinen yrittäjä Taisto liittyi nopeasti yrittäjäjärjestöön, sillä hän kokee tärkeäksi, että on olemassa taho, joka auttaa.

24-vuotias Taisto Hietala toimii yrittäjänä Napapiirin Autohuollossa Rovaniemellä. Napapiirin Autohuolto on monimerkkihuoltokorjaamo sekä rengasmyymälä, jota Taisto pyörittää kahden työntekijänsä kanssa.

-Yrittäjyys on ollut haaveissani pienestä asti. Olen yrittäjäperheestä, mikä on varmaankin kasvattanut intohimoani yrittäjyyttä kohtaan. Tällä hetkellä Napapiirin Autohuollolla menee hyvin, sillä asiakasmäärä on kasvanut rutkasti viimeisen vuoden aikana. Keväällä tuli 3-4 viikon taantuma koronan vuoksi, mutta siitä vauhti lähti kiihtymään kovaa vauhtia, Taisto kertoo.

Taisto liittyi heti yrittäjyytensä alkutaipaleella mukaan Lapin Yrittäjiin, joka on yksi Suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön, Suomen Yrittäjien, aluetoimijoista. Lapin Yrittäjät toimii lappilaisten yrittäjien asialla: tukee ja auttaa yrittäjiä merkittävällä asiantuntija-avulla, tapahtumilla ja koulutuksilla, mitkä auttavat yritystoiminnassa, sen kasvattamisessa sekä muiden alueen yrittäjien tapaamisessa. Lisäksi Lapin Yrittäjät vie yrittäjien viestiä päättäjille ja kuntavaikuttajille yrittämisen edellytyksien parantamiseksi.

-Kun minusta tuli yrittäjä, halusin olla osana yhteisöä. Lapin Yrittäjien kautta saan hyviä verkostoitumismahdollisuuksia sekä jäsenetuja. Yrittäjien jäsenkortilla olen hyödyntänyt etenkin polttoainealennuksia, Taisto kertoo.

-Jos toimii yrittäjänä, suosittelen ehdottomasti liittymään mukaan Yrittäjiin. Kuten koronakriisissäkin on huomattu, aina tulee tilanteita, kun tarvitsee apua. Tätä varten on olemassa taho, joka auttaa. Etenkin Yrittäjien lakineuvonta on todella arvokasta, Taisto jatkaa.

Miten Yrittäjät auttaa yrittäjä?

Lapin Yrittäjät pähkinänkuoressa

Lapin Yrittäjät on olemassa lappilaisia yrittäjiä varten – raivaamme esteitä yrittäjyyden tieltä ja toimimme yhteiskuntavaikuttajana yrittäjyyden edistämiseksi. Vaikutamme Suomen Yrittäjien aluetoimijana; Lapin Yrittäjien jäsenenä olet osa Suomen suurinta elinkeinoelämän vaikuttajaverkostoa ja Lapin maakunnan suurinta elinkeinoelämän järjestöä. Tällä hetkellä teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että sinä yrittäjänä selviäisit koronakriisistä mahdollisimman hyvin – niin tässä hetkessä kuin kriisin jälkeenkin.

Vaikutamme vahvasti

Olemme jatkuvasti yhteydessä päättäjiin sekä kuntavaikuttajin ja esitämme keinoja yritysten ahdingon helpottamiseksi. Meitä myös kuullaan – esimerkiksi nyt koronapäätösten valmistelussa yrittäjäjärjestö on ollut eduskunnassa useimmin kuultu järjestö.

Koronakriisi keskitti vaikuttamisemme sen ympärille. Teemme vaikuttamistyötä kuitenkin jatkuvasti eri teemojen ympärillä – täältä pääset näkemään listan vaikuttamisen tuloksista, jotka saimme aikaan vuonna 2019.

Olemme yhden soiton päässä

Tavallisissakin oloissa erittäin käytetty yrittäjäjärjestön valtakunnallinen neuvontapuhelin auttaa jäsenyrittäjiä koronakriisissä – linjoilla sinua odottaa yli 100 eri alan lakiasiantuntijaa valmiina auttamaan ongelmassasi. Koronakriisin aikana olemme vastaanottaneet jäseniltämme tuhansia puheluita viikossa ja auttaneet heitä esimerkiksi lomauttamiseen, tukien hakemiseen, vuokrien neuvotteluun ja rahoituksen saamiseen liittyvissä kysymyksissä. Koska puhelinneuvontamme uhkasi välillä ruuhkautua, avasimme myös mahdollisuuden yhteydenottopyynnön tai kysymyksen jättämiseen.

Lisäksi Lapin Yrittäjien toimiston henkilökunta on valmiina vastaamaan kysymyksiisi.

Pidämme sinut informoituna

Pidämme sinut jatkuvasti informoituna yrittäjälle ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä. Koronakriisin aikana perustimme Kaikki koronasta yrittäjälle -verkkosivun, jonne päivittyy jatkuvasti olennaista tietoa koronaviruksesta yrittäjälle. Sivustolta löydät esimerkiksi koronauutiset, tiedotteet, blogit, ohjeet sekä koulutustallenteet.

Lisäksi päivitämme jatkuvasti Lapin Yrittäjien omia verkkosivuja, josta löydät ajankohtaiset uutiset lappilaiselle yrittäjälle.

Annamme sinulle ajantasaista tietoa sosiaalisessa mediassa

Kannattaa ottaa seurantaan Lapin Yrittäjien Facebook, Instagram, Twitter ja LinkedIn, joihin päivitämme jatkuvasti ajankohtaisia uutisia, jotka sinun lappilaisena yrittäjänä on hyvä tietää. Lisäksi Suomen Yrittäjien somekanavat tarjoavat valtakunnallisen näkymän yrittäjäuutisin. Koronakriisin alussa perustimme hyvin aktiivisen #ostapieneltä Facebook-ryhmän, johon kuuluu yli 15 000 henkilöä. Ryhmässä saat vertaistuen lisäksi neuvontaa koronaan liittyvissä kysymyksissä.

Pidämme maksuttomia koulutuksia

Järjestämme jatkuvasti verkkokoulutuksia eri aiheista yrittäjille. Koulutusaiheina ovat olleet koronaviruspandemian aikaan esimerkiksi tukimuotojen hakeminen, lomauttaminen ja verkkomyynnin edistäminen. Lisäksi koulutuksia järjestetään myös muista aiheista, kuten yrityksen markkinoinnista ja taloudesta.

Luomme maksuttomia oppaita

Olemme koonneet useita maksuttomia oppaita, joista sinä saat käytännön vinkkejä yritystoimintasi eri vaiheisiin sekä osa-alueisiin. Koronakriisin aikana moni yrittäjä on miettinyt liiketoiminnan siirtämistä verkkoon, minkä vuoksi loimme pikaoppaan verkkomyynnin kasvattamiseen. Oppaamme palvelevat niin aloittelevia kuin jo pidempään toimineita yrittäjiä.

Avasimme mentorisi.fi -palvelun

Olemme avanneet mentorisi.fi -palvelun, josta yrittäjät voivat hakea vertaistukea ja vinkkejä oman yrityspolkunsa varrelle. Olitpa sitten aloitteleva yrittäjä tai jo pidempään yrittäjänä toiminut konkari – palvelu on avoin kaikille yrittäjille ja sinne voi ilmoittautua, jos haluaa löytää itselleen luotettavan mentorin tai toimia itse kuuntelevana korvana toiselle yrittäjälle. Mentoria voi etsiä ainoastaan yrittäjät, mutta mentoriksi voi ryhtyä, vaikka ei itse toimisi yrittäjänä.

Teemme yhteistyötä kuntasi kanssa

Olemme jatkuvasti yhteydessä lappilaisiin kuntapäättäjiin. Lisäksi laadimme yhdessä Kuntaliiton kanssa kunnille suositukset siitä, miten ne voivat auttaa yrityksiä ja samalla asukkaitaan selviämään koronakriisistä.

Autamme julkisiin hankintoihin osallistumisessa

Jos asiakasvirtasi on tyrehtynyt koronakriisin vuoksi tai haluaisit muuten vaan lisätä kassavirtaasi uusilla keinoilla, kannattaa tarkistaa, voisivatko kuntien julkiset hankkijat toimia ostajina ja tarjota sinulle näin lisää bisnestä. Miten se sitten tapahtuu? Me autamme.

Lapissa toimiva hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus auttaa lappilaisia yrittäjiä maksutta julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa. Lisäksi julkisten hankintojen koulutustallenteesta sekä oppaasta löydät tietoa siitä, mikä ylipäätään on julkinen hankinta, mistä löydät tarjouspyynnöt ja mitä sinun tulee hankinnoista tietää.

Tarjoamme rahallisia alennuksia

Tarjoamme Yrittäjien jäsenille rahallisia alennuksia eri tuotteista ja palveluista, kuten vakuutuksista, liittymistä, polttoaineesta, asiakastiedosta, tukkukaupasta, lounasseteleistä, hotelliöistä, lennoista, lehtitilauksista ja laivamatkoista. Verkkosivuillamme pääset tutustumaan kaikkiin jäsenetuihimme.

Kaikille uusille jäsenille 35€ Elisan lahjakortti

Kesän ajan kaikki Lapin Yrittäjiin liittyvät uudet jäsenet saavat liittymisen yhteydessä 35€ arvoisen lahjakortin Elisan myymälöihin. Lahjakortti käy laitteisiin, lisätarvikkeisiin ja muihin fyysisin tuotteisin. Lahjakortti on voimassa vuoden sen myöntämishetkestä, ja se lähetetään postitse jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Kampanja on voimassa 31.8.2020 asti.

Yrittäjäjärjestöä ei ole olemassa ilman jäseniä – jokainen uusi jäsen vahvistaa järjestön vaikuttavuutta ja vie näin lappilaisen yrittäjän asemaa eteenpäin. Mitä enemmän meitä yrittäjiä on yhdessä, sitä painavampi sanamme on.

Tässä yhteisössä on voimaa, ole sinäkin osa Yrittäjiä >>

Muita kiinnostavia aiheita