1.8.2023 klo 14:56
Uutinen

Pohjois-Pohjanmaan tietoliikenneyhteyksiä vahvistettu alkuvuonna

Tiedote. Julkaistu: 12.07.2023, 08:30
Elisa Oyj

Elisa on tammi-kesäkuussa 2023 laajentanut valokuituverkkoaan Pohjois-Pohjanmaalla ja parantanut 5G-verkon kattavuutta. Alueet, joilla verkkoa on parannettu, löytyvät tiedotteen liitteenä olevasta taulukosta. 

Alkuvuoden aikana Elisa on tuonut valonnopean yhteyden yhä useamman asukkaan ja yrityksen saataville Pohjois-Pohjanmaalla. Koko maassa jo yli miljoona kiinteistöä on Elisan valonnopean yhteyden piirissä, ja tulevina vuosina Elisa jatkaa valokuituyhteyksien rakentamista Suomeen 200 miljoonalla eurolla. 

─ Entistä useampi asukas harkitsee nyt valokuitua kodin nettiyhteydeksi. Siksi tuomme Elisan valokuituyhteyden tulevina vuosina mahdollisimman monelle sitä kaipaavalle asiakkaalle. Valokuituyhteyttä hankkiessa asiakkaamme arvostavat myyntiprosessin yksinkertaisuutta ja toimituksen luotettavuutta – tämä on ymmärrettävää, kun hankitaan nettiyhteyttä kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, kertoo Elisan Pohjois-Suomen vt. aluejohtaja Juha Peltomäki. 

Kesällä mobiiliverkon monikäyttöisyys korostuu – Hailuoto on Pohjois-Pohjanmaan kesäisin kunta 

Vuoden 2023 alkupuoliskolla Elisan 5G-verkko avautui Pohjois-Pohjanmaalla Taivalkoskelle ja Tyrnävälle, minkä lisäksi verkkoa on laajennettu useilla paikkakunnilla.   

Kesäisin moni suomalainen viettää aikaansa mökillä, leirintäalueilla tai vaikkapa festareilla. Tämä näkyy selkeänä muutoksena myös mobiiliverkon käyttäjämäärissä: kesä-heinäkuussa verkon liikenne painottuu maaseutumaisiin kuntiin. Pohjois-Pohjanmaalla mobiiliverkon käyttäjämäärä kasvaa eniten Hailuodossa, Reisjärvellä ja Tyrnävällä.  

– Mobiiliverkon liikennettä katsoessa käy selväksi, että moni suomalainen suuntaa kesäksi Pohjois-Pohjanmaalle. Maakunnan kesäisin kunta on Hailuoto, jossa verkon käyttäjämäärä jopa viisinkertaistuu heinäkuussa. Uuteen 5G-verkkoon käyttäjiä mahtuu huomattavasti 4G-verkkoa enemmän, ja tehdyt verkonparannukset sujuvoittavat netinkäyttöä maakunnan alueella, Peltomäki toteaa. 

Elisan valonnopea yhteys on saatavilla jo yli miljoonalle suomalaiselle, ja sen saatavuuden omaan kotiin voi tarkistaa Elisan verkkosivuilta. Elisan valtakunnallisen 5G-verkon alueella asuu lähes 90 % suomalaisista yli 247 paikkakunnalla. Mobiiliverkon saatavuustiedot löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.  

Lisätiedot: Elisa Oyj, Juha Peltomäki, Pohjois-Suomen vt. aluejohtaja, p. 050 570 1986, juha.peltomaki@elisa.fi 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi