18.5.2021 klo 15:53
Uutinen

668 yrittäjää ehdolla Uudenmaan Yrittäjien alueen valtuustoihin

Kuntavaaleissa on yrittäjiä, joita äänestää: pääkaupunkiseutua ympäröivän Uudenmaan kunnissa on ehdolla peräti 668 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla. Ehdokasmäärä nousi viime vaaleista 34 %. Vuoden 2017 vaaleissa yrittäjäehdokkaita oli 497.

– Hienoa, että yrittäjiä on ehdolla paljon. Yrittäjää kannattaa äänestää, koska vain yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka suuri merkitys kunnan toiminnalla on sekä osaavan työvoiman saatavuuteen että yritysten mahdollisuuksiin menestyä toiminnassaan, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.

Eniten yrittäjäehdokkaita pääkaupunkiseutua ympäröivän Uudenmaan kunnissa on kokoomuksella, 213 ehdokasta. Perussuomalaisilta ja keskustalta yrittäjäehdokkaita löytyy molemmilta 90. Vihreiden listoilla yrittäjäehdokkaita on 73 ja RKP:lla 71. Paikallisesti kuntakohtaisilla yhdistyksillä on merkittävä määrä yrittäjäehdokkaita Kirkkonummella, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Karkkilassa.

– Yrittäjäehdokkaiden tietojen keruu on ollut melkoista salapoliisityötä. Pienet heitot luvuissa ovat vielä mahdollisia; puhutaan ihan yksittäisistä ehdokkaista. Ehdokkaille vinkiksi, että jos haluat mukaan yrittäjäehdokaslistauksiin, mutta et ole saanut sähköpostia, ota rohkeasti yhteyttä, niin hoidetaan asia pikaisesti kuntoon, Uudenmaan Yrittäjien kehittämispäällikkö Kati Liikanen sanoo.

Yrittäjäehdokkaisiin voi tutustua Yrittäjien kuntavaalisivuilla: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021//a/yrittajaehdokkaat

Ennakkoäänestys alkaa 26.5., ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta. Lupauksen voi tehdä osoitteessa www.yrittajyyslupaus.fi.

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

– Ostamalla läheltä autamme palvelujen ja työpaikkojen säilymistä omalla paikkakunnalla. Etenkin näin korona-exitin kynnyksellä tämä on tärkeää, koska kunnan elinvoima kasvaa paikallisissa yrityksissä, ja niissä rakennetaan laadukkaan arjen pohja myös tulevaisuudessa, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin. Osassa maata yrittäjiä voi ihan tavata, ja osassa koronatilanteen vuoksi voi olla turvallisempaa tutustua yrityksiin verkossa.

Lisätietoja Lähilauantaista saa osoitteesta https://me.yrittajat.fi/lahilauantai.

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/

Lisätietoja:

aluejohtaja Petri Ovaska, p. 050 558 5674

kehittämispäällikkö Kati Liikanen, p. 050 370 3257