Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

15.5.2018 klo 08:29
Uutinen

Äänidynamo kutsuu yrittäjiä yhteistyöhön

Hämeenlinnalainen Äänidynamo rakentaa parhaillaan kulttuuriyhteistyötä Viron kanssa. Kulttuurivaihto-projekteissa olisi tilaa myös muille yrittäjille.

Hämeenlinnalainen yrittäjä Risto Lassila ja tamperelainen näyttelijä ja laulaja Jani Koskinen ovat ideoineet suomalais-virolaisen kulttuurivaihdon. Sen ensimmäinen toteutus on neljän konsertin sarja Sokos Hotelli Virussa heinäkuun 20.-22. päivinä. Konserttien sarja on otettu viralliseen Viro 100 -vuoden ohjelmaan. Konsertit saattavat yhteen naapurimaiden rakastetuimmat laulajat, Georg Otsin ja Olavi Virran alaotsikolla kaksi kuningasta.

– Idea syntyi päättyneestä Suomi 100 -juhlavuodesta ja Viron alkavasta juhlavuodesta. Georg Ots on ehkä tunnetuin virolainen Suomessa ja rakastettu laulaja molemmissa maissa. Olavi Virta taas on suomalainen laulajalegenda. Jani Koskinen on esittänyt Olavi Virtaa monissa eri yhteyksissä, esimerkiksi Tango D’Amore -esityksessä yhdessä Eino Grönin kanssa sekä tänä kesänä Sappeen kesäteatterin esityksessä On kesäyö. Georg Otsin lauluja esittää kotimaassaan usein virolainen Rainer Vilu, joka laulaa konsertissa luonnollisesti Otsin tuotantoa, kertoo Risto Lassila.

Kulttuurivaihto on alkanut virolais-suomalaisen yhteistyöverkoston luomisella, ja työ huipentuu kahden kuninkaan konserttiin ravintola Merineitsissä. Yhteistyörinkiin mahtuisi Lassilan mukaan myös muita yrittäjiä, esimerkiksi matkailun alalta. Lassila toivoo mukaan yrityksiä, joita kiinnostaa laajentaa toimintaansa Viroon tai jotka jo toimivat Suomen etelänaapurissa.

– Teemme mielellämme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, eri osaajien vahvuudet ja erikoisosaamiset yhdistämällä saavutamme varmasti tuloksia, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia, Lassila rohkaisee.

Lassilan mukaan kulttuurivaihdon projektissa on kysymys kulttuuriyhteistyöstä käytännön tasolla. Virossa on musiikin ja teatterin osaaminen aivan huippua, mutta Suomessa ei tätä puolta ehkä vielä kovin hyvin tunneta.

Kulttuurivaihdon projektien toteuttaminen kiinnostaa Lassilaa laajemminkin. Suomalaisia elää eri puolilla maailmaa, ja monet heistä haluavat pitää kiinni omasta kansallisesta kulttuuristaan.

– Moni hieno projekti on lähtenyt yhden ihmisen ideasta, tätäkin konseptia voidaan monistaa mihin tahansa. Tarkoituksena on tuottaa tapahtumia, elämyksiä ja kokemuksia ihan kaikille. Parhaillaan suunnitellaan tilausmatkapaketteja Kaksi kuningasta -konsertteihin.

Georg Ots ja Olavi Virta – kaksi kuningasta -konserttien lipunmyynti on avattu netissä ja Lassilan mukaan kiinnostus on ollut kovaa. Georg Otsin nimi tuo useimmille mieleen Saarenmaan valssin (Saaremaa valss), jonka säveltäjä oli myös legendaksi noussut Raimond Valgre. Georg Otsin ensimmäinen suomalainen levy ilmestyi v. 1957. Levy ilmestyessään oli myyntilistojen kärkipäässä, yhdessä Olavi Virran levytysten kanssa. Olavi Virta (1915-1972) on yksi Suomen eniten levyttäneistä artisteista. Monista hänen laulamistaan kappaleista on tullut iskelmämusiikin klassikoita.

Viru hotellin Merineitsi -ravintolan konserteissa tehdään aikamatka näiden kahden rakastetun laulajan tunnetuimpien laulujen siivin. Lauluja tulkitsevat upeaääniset Rainer Vilu (Georg Ots) ja Jani Koskinen (Olavi Virta) ja säestyksestä vastaa 5-miehinen huippuorkesteri.

Merineitsi-ravintolan buffet-illallinen paikallisista herkuista on mahdollista ostaa etukäteen tai paikan päällä. Viron ainoassa show&dinner -ravintola Merineitsissä on konsertin aikana avoinna myös baari. Lue lisää täältä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM