6.5.2017 klo 09:02
Uutinen

Älykkäitä terveyspalveluja kehitetään Hämeenlinnan tapaamisessa

Omat digiajan hyvinvointipalvelut eli sähköinen ODA-palvelukokonaisuus tuo sosiaali- ja terveyspalvelut digiaikaan. Kaksipäiväisessä oirearviohackissa tietotekniikan ja terveysalan osaajat kisaavat sähköisten oirearvioiden tuottamisessa.

ODA-palvelukokonaisuus yhdistää tieteellisesti tutkittua tietoa, sote-ammattilaisten järjestelmissä olevaa tietoa ja asiakkaiden itsensä tallentamaa hyvinvointitietoa, ja tekee niiden pohjalta älykkäitä johtopäätöksiä ja suosituksia. ODAssa voi tehdä oirearvioita, käyttää sähköisiä hyvinvointivalmennuksia sekä laatia hyvinvointisuunnitelmia ja seurata niiden toteutumista.

ODA-hanke järjestää 5.–6.5.2017 Vanajanlinnassa oirearviohackin, jossa tietotekniikan ja terveysalan osaajat kisaavat sähköisten oirearvioiden tuottamisessa. Mukana on 11 nelihenkistä tiimiä, jotka on valittu mukaan esikarsinnan jälkeen.

– Hackathon on kokeilevaa tekemistä ja yhdessä oppimista. Tiimien tehtävänä on tuottaa kahden päivän aikana innovatiivisia ideoita tai ratkaisuja siitä, miten ihmisten omia oirehavaintoja, aktiviteettidataa ja muita terveysindikaattoreita voi hyödyntää oirearvioiden pohjana. Tuloksena voi olla esimerkiksi sovellus, joka yhdistää ihmisen omat oirehavainnot ja aktiviteettirannekkeen datan ja kertoo niiden perusteella, onko syytä varata aika lääkärille, levätä kotona vai vaikkapa liikkua enemmän, kertoo ODAn projektijohtaja Hanna Nordlund.

Tiimeille maksetaan korvaus tapahtumaan investoidusta työajasta. Parhaat tuotokset voidaan ostaa osaksi ODA-palvelukokonaisuutta.

Kisaajia sparraamassa ovat Sitran, Kustannus Oy Duodecimin, STM:n ja THL:n asiantuntijat sekä ODA-hankkeen tekniset palveluntuottajat.

Seuraa tilaisuuden tunnelmia Twitterissä: #oirearviohack @oirearviohack

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi