18.12.2018 klo 17:59
Uutinen

Anna-Kaisa Luoma-aho on Lapin Yrittäjien uusi puheenjohtaja

Lapin Yrittäjät ry valitsi tiistaina pidetyssä ylimääräisessä vuosikokouksessaan pelkosenniemeläisen Anna-Kaisa Luoma-ahon Lapin Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi.

38-vuotias Luoma-aho on toiminut vuoden Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajana ja kokee, että Lapin Yrittäjien puheenjohtajuus on luonteva jatkumo yrittäjäjärjestötyölle.

– Haluan haastaa itseäni asioissa mitä teen ja mihin tekemisilläni pyrin. Olen löytänyt itsestäni myös pienen “aktivistin”. Sellaisen, joka taistelee entistä voimakkaammin yrittäjien ja yrittämisen puolesta. Aina ja ikuisesti, painottaa Luoma-aho.

Luoma-aho on ollut viimeiset viisi vuotta aktiivisesti mukana Pelkosenniemen Yrittäjien hallituksessa, joista kolme vuotta hän on toiminut paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

Kolmannen polven yrittäjä on muuttanut Lappiin 2004 ja aloittanut yrittäjänä vuonna 2012. Luoma-aho on entinen kilpa-urheilija, joka pyörittää Pyhätunturilla vaate- ja sisustustuotteisiin keskittynyttä Kide Life and Style Shop -yritystä.

– Entisenä kilpaurheilijana en ole tottunut luovuttamaan, mutta reilua peliä olen tottunut pelaamaan. Innostun uusista asioista, enkä näe vaikeuksia vaan ainoastaan haasteita. Omiin vahvuuksiin voin sanoa rohkeuden, määrätietoisuuden ja periksiantamattomuuden.

Koulutukseltaan Luoma-aho on Markkinoinnin kauppateknikko. Poliittisesti hän on sitoutumaton.

Puheenjohtajan pesti alkaa heti ja Luoma-aho toimii Lapin Yrittäjien puheenjohtajana toimikauden loppuun, vuoden 2019 vuosikokoukseen saakka.

Lapin Yrittäjien puheenjohtajuudesta kisasivat Luoma-ahon lisäksi 47-vuotias torniolainen monialayrittäjä Antti Kaarlela ja 44-vuotias yrittäjäjärjestön toiminnassa pitkään mukana ollut ranualaisyrittäjä Jari Kelahaara.

Varapuheenjohtajat

Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajina jatkavat Jari Kelahaara (Ranuan Yrittäjät ry) ja Tuomo Jäärni (Kemin Yrittäjät ry). Ylimääräisessä vuosikokouksessa valittiin Luoma-ahon tilalle uudeksi Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajaksi Antti Kaarlela (Tornion Yrittäjät ry).