13.3.2024 klo 13:57
Uutinen

Askarruttaako oman YEL-maksun nousu? Entä miten työtulo määritellään? – Yrittäjien kysymyksiin on tarjolla vastauksia webinaarissa

Viime vuonna alkanut YEL-maksujen tarkistuskierros on kiihdyttänyt yrittäjien tunteita. Tänä vuonna työeläkelaitokset tarkistavat YEL-työtulot yrittäjiltä, joilla työtulo on alle 25 000 euroa.

Työeläkelaitokset aloittivat viime vuonna yrittäjien YEL-työtulojen säännöllisen tarkistuksen. Eläketurvakeskuksen (ETK) tietojen mukaan YEL-tarkistusten yhteydessä nostettujen työtulojen mediaanikorotus oli 4 000 euroa vuodessa. Keskimäärin korotus oli 4 190 euroa. Tarkistetuista kolmella neljäsosalla työtulo nousi ja neljäsosalla pysyi paikallaan. 

Vuonna 2023 työeläkelaitokset tarkistivat niiden yrittäjien työtulot, joiden työtulo oli alle 15 000 euroa vuodessa. Tänä vuonna ovat vuorossa yrittäjät, joilla YEL-työtulo on alle 25 000 euroa.

YEL-tarkistuksiin on liittynyt myös epätietoisuutta. Mikä muuttui yrittäjän eläkelain päivittyessä? Miten työtulo määritellään? Millainen eläke yrittäjälle kertyy? Mihin kaikkiin sosiaalietuuksiin YEL-maksu vaikuttaa? Mitä hyötyä YEL-maksusta voi yrittäjälle eri elämäntilanteissa olla?

Näitä kysymyksiä käsitellään yrittäjille suunnatussa webinaarissa 18. huhtikuuta kello 10–11.30. Maksuton ja kaikille avoin webinaari on tarkoitettu niin työnantajayrittäjille, yksinyrittäjille kuin itsensätyöllistäjillekin. Webinaarin järjestävät Suomen Yrittäjät, työeläkeyhtiöt Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas sekä Työeläkevakuuttajat Tela.

Tilaisuudessa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voit jättää myös ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Webinaariin voi ilmoittautua tästä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus